Επετειακή, νυχτερινή βόλτα για τον “Μουτζούρη” του Πηλίου, τη Δευτέρα 19.8.2013

Eνημέρωση Nέα

Ο “Μουτζούρης”, το ξεχωριστό τρενάκι του Πηλίου, “ζεσταίνει” τη μηχανή του και ετοιμάζεται να βγει μια μοναδική, νυχτερινή βόλτα.

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 110 χρόνων της σιδηροδρομικής γραμμής Λεχώνια – Μηλιές (1903 – 2013), ο Μουτζούρης θα κυλήσει στις ράγες τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, και θα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους 120 επιβάτες.

Σύμφωνα με την “ΤΡΑΙΝΟΣΕ”  η νυχτερινή διαδρομή  θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τα Λεχώνια και θα καταλήξει στις Μηλιές, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί εορταστική συναυλία. Μετά τη συναυλία, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, οι επιβάτες θα ξαναμπούν στο τρενάκι για να επιστρέψουν στην αφετηρία, απολαμβάνοντας τη βόλτα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το τρενάκι του Πηλίου σημάδεψε έντονα την ιστορία και το περιβάλλον του τόπου. Έως το 1971 “σκαρφάλωνε” στο βουνό, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα και συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής. Κατασκευαστής του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο οποίος, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες, σχεδίασε και κατασκεύασε μια από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές.

Μετά την κατάργησή του, το 1971, έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σαν (μουσειακού) τουριστικού σιδηρόδρομου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Έπειτα από σημαντικά έργα ανακατασκευής μέρους της υποδομής, μπήκε και πάλι σε λειτουργία το 1996.

πηγή:   http://www.news.gr    10:55 | 16/08/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *