Υλικό για μελλοντικό Σεμινάριο Συμβουλευτικής. Η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά και το facebook

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Μελέτη Περίπτωσης Προσωπικές Εργασίες

Η αυθεντική είδηση: Βρέθηκε η 13χρονη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα  την περασμένη Κυριακή. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης η 13χρονη κοπέλα βρέθηκε σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών, του δημοτικού διαμερίσματος Φωλιάς, του Παγγαίου Καβάλας. Η κοπέλα είναι καλά στην υγεία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.
0 εικοσιτριάχρονος Marjon Ajaji ο οποίος φέρεται να ενέχεται στην αρπαγή της ανήλικης, αναζητείται από την αστυνομία. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή, όταν η γιαγιά της ανήλικης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων ότι η 13χρονη εγγονή της αποχώρησε από την οικία, όπου διέμεναν μαζί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος Αλβανός, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατηρούσε συχνή επαφή με την ανήλικη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook). «Μαζί σου θα πήγαινα και στο φεγγάρι», έγραφε η 13χρονη στο Facebook στον κατά 10 χρόνια μεγαλύτερό της Μάριον Αγιάζι. Συμμαθητές της λένε ότι τον τελευταίο καιρό δήλωνε ερωτευμένη μαζί του. Ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι είχε εργαστεί στην περιοχή της Καβάλας ως βοσκός και γνώριζε το βουνό. Ο γιος του πρώην εργοδότη του επικοινώνησε χθες μαζί του, προτείνοντάς του να μείνει με την 13χρονη για τη νύχτα σε στάνη που διαθέτει η οικογένεια στη δασική περιοχή στα Λουτρά. Ωστόσο, ο 23χρονος ήταν διστακτικός, επειδή γνώριζε ότι τον ψάχνει η αστυνομία και φοβόταν τη σύλληψη. Τελικά, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να περιμένει η μικρή έξω από τη στάνη, προκειμένου να την εντοπίσουν οι διασώστες.
Έτσι και έγινε. Το κλιμάκιο που έφτασε στην κορυφή του Παγγαίου βρήκε τη μικρή. Όχι όμως και τον 23χρονο που εξαφανίστηκε στα γνωστά του μονοπάτια του δάσους. Η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της και δεν φέρει τραύματα ή χτυπήματα (πηγήhttp://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113053097/ 31/5/2013 10:51)

Ομάδες εργασίας: Το επεισόδιο περιγράφεται σε άρθρο ιστοσελίδας και δεν έχει διασταυρωθεί. Χρησιμοποιείται αυτούσιο επειδή δεν «φωτογραφίζονται» οι ήρωες προσωπικά. Στα μέλη των ομάδων εργασίας του σεμιναρίου, δίδεται η δυνατότητα να συζητήσουν και να προτείνουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του περιστατικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *