Σεμινάριο Συμβουλευτικής για Εκπαιδευτικούς: Σοφοκλής και Πετρούλα

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Μελέτη Περίπτωσης Προσωπικές Εργασίες

Υλικό από τριήμερο Πιλοτικό Σεμινάριο Συμβουλευτικής για μία ομάδα 20 εκπαιδευτικοών με  θέμα: «η σκέψη και τα συναισθήματα κατά τη διερεύνηση και την επίλυση προβλήματος», που διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Πέλλας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013, ώρες 15:30-20:30, στην Έδεσσα, με συνολική διάρκεια 15 ωρών.

Η περίπτωση: Ο Σοφοκλής, 38 ετών, καθηγητής οικονομολόγος στο ΕΠΑΛ της πόλης, ολοκλήρωσε με πολύ κόπο την πλήρη ανακαίνιση του πατρικού του σπιτιού, που βρίσκεται στο ορεινό χωριό του, 25 χιλιόμετρα από το σπίτι τους. Το πατρικό σπίτι έγινε πλέον κατοικήσιμο με όλες τις σύγχρονες ευκολίες. Όσο ζούσαν οι γονείς του σε αυτό, δεν του επέτρεψαν κάνει καμία αλλαγή στο σπίτι.

Η ανακαίνιση έγινε με τη συναίνεση των δυο μεγαλύτερων αδελφών του Σοφοκλή, που ζουν στο Βέλγιο, οι οποίοι του δήλωσαν τηλεφωνικά ότι ολόκληρο το σπίτι το δικαιούται ο Σοφοκλής, επειδή αυτός γηροκόμησε τους γονείς τους. Βέβαια η σύζυγός του η Πετρούλα, δεν συμφώνησε με την ανακαίνιση, επειδή χρειάστηκε να πάρουν δάνειο. Επίσης έχει προτείνει να ζητήσει ο Σοφοκλής τα μερίδια των αδελφών του με συμβολαιογραφική πράξη, αλλά ο Σοφοκλής δεν το προχώρησε, επειδή θα έδειχνε ότι δεν εμπιστεύεται τα αδέλφια του.

Έτσι τώρα ο Σοφοκλής έχει δύο στεγαστικά δάνεια: Ένα για το διαμέρισμα που μένουνε μόνιμα, αγορασμένο προ δεκαετίας, και ένα το τωρινό για την ανακαίνιση του πατρικού του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μειώθηκε και ο μισθός της Πετρούλας στην ιδιωτική κλινική που εργάζεται. Μεγάλωσαν και τα έξοδα των δύο θυγατέρων τους που φοιτούν στο Λύκειο. Ο Σοφοκλής καταλαβαίνει ότι ξανοίχτηκε πολύ. Τα χρήματά πλέον δεν τους φτάνουν . . .

Ομάδες εργασίας: Μπορείτε να προτείνετε στην οικογένεια μια άλλη διαχείριση της κατάστασης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *