Πρόγραμμα Οικογενειακού Προγραμματισμού στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Eνημέρωση Nέα

Ο Οικογενειακός Προγραμματισμός είναι θεσμός κατεξοχήν κοινωνικός. καταπολεμά τις προκαταλήψεις, καλλιεργεί την γνώση και προωθεί την ενημέρωση προς την κατεύθυνση της πρόληψης της υγείας και της ευτυχίας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας. Σταθμός στην εξέλιξη του Ο.Π. όχι λιγότερο σημαντικός, ήταν η αναγνώρισή του από τον Ο.Η.Ε. Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., για πρώτη φορά το 1966 διακήρυξε ότι «κάθε οικογένεια θα πρέπει να καθορίζει ελεύθερα τον αριθμό των μελών της» (General Assembly, Resolution 2211). Δύο χρόνια αργότερα το 1968, στην 20η επέτειο στην Τεχεράνη, το Παγκόσμιο Συνέδριο των Δικαιωμάτων του Ατόμου, διευρύνοντας και εξατομικεύοντας το δικαίωμα τεκνογονίας διατύπωσε την αρχή ότι είναι βασικό δικαίωμα των γονέων :  i) να επιλέγουν ελεύθερα και υπεύθυνα τον αριθμό και τη χρονική κλιμάκωση γέννησης των παιδιών τους, και ii) να έχουν επαρκή κατάρτιση και πληροφόρηση σ’ αυτό τον τομέα.

Στόχοι: Μείωση του αριθμού των εκτρώσεων. Σωστή ενημέρωση για την Αντισύλληψη. Πρόληψη των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων. Ενημέρωση για τον ιό HPV – Εμβολιασμός. Στήριξη μειονοτήτων σε θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού (από την ιστοσελίδα http://www.oikogeneiakos.gr/).

Σχετικά με το πρόγραμμα που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο έγγραφο: diafyliki_agwgi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *