Προσομοίωση στο σεμινάριο «μια ήρεμη τάξη δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται»: Η γυμνάστρια Ολυμπία N. του Λυκείου.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Μελέτη Περίπτωσης Προσωπικές Εργασίες

Υλικό από εκπαιδευτικό Σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα με τίτλο: «Μια ήρεμη τάξη δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται», Μάιος του 2012 στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά. Συμμετείχαν 99 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σχημάτισαν 5 ομάδες. Οι συναντήσεις των ομάδων είχαν διάρκεια πέντε (5) ωρών και πραγματοποιήθηκαν εκτός διδακτικού ωραρίου, απογευματινές ώρες (15:30-20:30). Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «ομάδες εργασίας» και «προσομοίωση».

H γυμνάστρια Ολυμπία N. του Λυκείου

Είναι μια βροχερή μέρα και η γυμνάστρια Ολυμπία N. του Λυκείου, αποφάσισε με το Β3, αντί για γυμναστική, να συζητήσουν μέσα στην αίθουσα Η/Υ σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής που παίρνουν οι αθλητές. Είχε ετοιμάσει το μάθημα με μεγάλη προσοχή σε μορφή παρουσίασης (ppt) και οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Σε κάποιο σημείο έφτασε στα αναβολικά και έκανε το σχόλιο ότι αυτά δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα ναρκωτικά. Τότε ακριβώς την διέκοψε ένας μαθητής και της είπε:

Κυρία, γιατί τόσος ντόρος με τα ναρκωτικά; Αφού πρώτοι από όλους, εσείς οι μεγάλοι τα χρησιμοποιείτε και πολλές φορές τα ζητάτε από το γιατρό σας. Κάποιοι μάλιστα υπεράνω κάθε υποψίας, τα εμπορεύονται με τεράστια κέρδη. Για να μην πούμε ότι, έτσι, έχουν δουλειά οι αστυνόμοι, οι δικαστές, οι ψυχολόγοι και τα βαποράκια. Κυρία, το θέμα δεν είναι τα ναρκωτικά, αλλά γιατί φτάνει κάποιος στα ναρκωτικά. Εσείς είστε ευχαριστημένη από την κοινωνία μας; Έτσι όπως την φτιάξατε εσείς οι μεγάλοι, μπορούμε εμείς οι νέοι να ζήσουμε μια σίγουρη ζωή;

Έργο των ομάδων: Συνεχίστε ως ομάδα τη συζήτηση, σαν να ήσασταν η Γυμνάστρια Ολυμπία Ν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *