Κόνιτσα-Όλυμπος: Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για τον «Φάρο του Κόσμου» του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης

Eνημέρωση Nέα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο. Η φετινή προσπάθεια έχει σκοπό να ενισχύσει τον «Φάρο του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Έξι ερασιτέχνες αθλητές ξεκίνησαν από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουν 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι τη θέση Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, με σκοπό να φτάσουν εκεί μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και το ορειβατικό 7. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουν από Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ. Κάκκαλος μέχρι την κορυφή Μύτικας στα 2.918 μέτρα.

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι κ.λπ.), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου στο facebook.

H ομάδα Κόνιτσα-Όλυμπος 24 επέλεξε φέτος να ενισχύσει τον «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης που κατοικείται κυρίως από Ρομά. Η περιοχή αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα που αφορούν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, τον αναλφαβητισμό και τη φτώχεια. Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε τον «Φάρο του κόσμου» με πρωταρχικό σκοπό τη μόρφωση των παιδιών και την εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα  ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες και πολλά ακόμα.

Έτσι, η προσπάθεια της ομάδας Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έχει διπλό σκοπό: αφενός να παρακινήσει τον κόσμο προς ένα τρόπο ζωής πιο κοντά στη φύση και να δείξει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνει γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος είναι η συγκέντρωση 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστεί ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στον «Φάρο του Κόσμου». Κάποια χρήματα θα μαζευτούν από τους χορηγούς, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι η ομάδα στηρίζεται στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών της.

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Εμπορική Τράπεζα:  88467841
IBAN: GR32  0120  4050  0000  0008  8467  841
BIC: EMPOGRAA, στο όνομα της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, με αιτιολογία: «Φάρος του Κόσμου».
Όσοι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της ομάδας Κόνιτσα-Όλυμπος 24, μπορούν να προβάλλουν την πρωτοβουλία στα ΜΜΕ, να συνεισφέρουν οικονομικά ή να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια.
Περισσότερα: Άρης Χατζηνικολάου Τηλ: 6945 588 266, Εmail: konitsaolympus24@yahoo.gr http://www.artivist.gr

Πηγήhttp://www.kala-nea.gr/archives/44239   Jul 6, 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *