Σεμινάριο δημιουργικής γραφής στην Αθήνα στις 26/2013

Eνημέρωση Nέα

H ΠΕΕΠΘ διοργανώνει σεμινάριο με εισηγητή τον κ. Καζάζη Νίκο και θέμα: «Δημιουργική γραφή και έφηβοι», στις 22/6/2013. Όποιος ενδιαφέρεται να  παρακολουθήσει το σεμινάριο, παρακαλούμε να αποστείλει την αίτηση του στην κεντρική σελίδα του ιστότοπού μας http://peepothe.marios.gr/ μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013.

Για τα μέλη της Ένωσης η παρακολούθηση είναι δωρεάν και για τα μη μέλη 10 Ευρώ.

 Περίληψη του σεμιναρίου

«Αν και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε μικρότερα παιδιά προωθείται με ποικίλους τρόπους, τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου, οι προσπάθειες είναι ελάχιστες όσον αφορά τη σχέση του εφήβου με το βιβλίο. Το γεγονός αυτό οδηγεί κατά κανόνα σε μία αναγνωστική κάμψη. Μέσα από αναγνωστικές προτάσεις και ασκήσεις δημιουργικής γραφής, θα μπορούσαν οι έφηβοι όχι μόνο να εξοικειωθούν με την τέχνη της μυθοπλασίας με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, αλλά και να θεμελιώσουν τα αναγνωστικά τους κριτήρια.»

 Βιογραφικό εισηγητή.

Ο Νίκος Καζάζης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του SIG “Narrative Learning Environments” του ευρωπαϊκού δικτύου Kaleidoscope. Είναι συντονιστής του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια εκδόσεων και την οργάνωση πολιτιστικών προγραμμάτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη διδακτική της λογοτεχνίας, την προώθηση της φιλαναγνωσίας  και τη σχέση ψηφιακών μέσων και αναγνωστικής δεξιότητας. Παράλληλα, οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με ζητήματα δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής. Είναι επιμελητής του διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού Narrative Desire (http://www.scoop.it/t/narrative-desire).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *