Το διαμάντι του βασιλιά. Αναδημοσίευση.

Εγχειρίδια-Άρθρα

Η ιστορία αυτή χρησιμοποιήθηκε στα εργαστήρια της διημερίδας Αγωγής Υγείας Ν. Πέλλας με το γενικό τίτλο: «Βοηθώντας τα παιδιά και τους έφηβους να αντιμετωπίσουν την απώλεια». Έδεσσα, 1 και 2 Απριλίου 2005.
Πηγή της ιστορίας: Πρακτικά Συνεδρίου «Το πένθος στη ζωή μας». Εκδόσεις: «Μέριμνα». Επιμέλεια έκδοσης: Δανάη Παπαδάτου, Μυρτώ Νίλσεν.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που είχε ένα μεγάλο κι όμορφο διαμάντι. Το όμορφο αυτό διαμάντι όμως παρουσίαζε μια μικρή ατέλεια: μια γρατσουνιά στο κέντρο του.
Ο βασιλιάς κάλεσε όλους τους σπουδαίους κόπτες διαμαντιών και πολλούς διάσημους κοσμηματοτεχνίτες και τους ζήτησε να απαλλάξουν το διαμάντι από τη γρατσουνιά. Μάταια όμως προσπάθησαν όλοι τους . . .
Ώσπου μια μέρα, εμφανίστηκε στο παλάτι ένας νέος άντρας, που ανακοίνωσε ότι μπορούσε να κάνει το διαμάντι ακόμα πιο όμορφο από ό,τι ήταν και όλοι γέλασαν μαζί του. Παρόλα αυτά, ο βασιλιάς του παραχώρησε ένα εργαστήριο και του εμπιστεύτηκε το διαμάντι.
Αφού για πολλές μέρες ο νεαρός άντρας εργάστηκε στο εργαστήριο, κάποια μέρα, παρουσίασε το διαμάντι στο βασιλιά και ήταν πράγματι πιο όμορφο από ό,τι ήταν πριν. Στο κέντρο του είχε χαράξει ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο, που το κοτσάνι του ήταν η παλιά γρατσουνιά.

Για την ιστορία, ας αναφέρουμε τους εισηγητές/συντονιστές θεωρητικού και πρακτικού μέρους:

Μαρία Ελευθεριάδου, Παιδοψυχίατρος, υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού  Τμήματος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κατερίνης

Ροδόπη Νικολάρα, Παιδοψυχίατρος, υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Τμήματος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών

Κωνσταντίνα Σταμπόλη-Γεροβασιλείου, Ψυχολόγος Ειδικής Αγωγής

Σταυρούλα Γκανίδου, Ψυχίατρος ΕνηλίκωνΜαρία Πατεινάκη, Σχολική Ψυχολόγος

Πανταζής Μητελούδης, Ψυχολόγος

Κωνσταντίνος Κιουρτσής, υπεύθυνος Αγωγής Υγείας στη Δ/νση ΔΕ Ν. Πέλλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *