Κανονισμός Λειτουργίας Δημόσιων ΙΕΚ: Δημόσια Διαβούλευση

Eνημέρωση Nέα

Το πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ προέρχεται από τη δεκαετία του 1990, όταν τα ΙΕΚ ιδρύθηκαν ως δομές του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ωστόσο, οι απαιτήσεις και τα δεδομένα της δημόσιας πολιτικής Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν εξελιχθεί σημαντικά, ώστε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο να έχει καταστεί ανεπίκαιρο και σε πολλά σημεία του δυσλειτουργικό.
Με το Ν. 3879/2010 προβλέφθηκε η μεταφορά των δημοσίων ΙΕΚ στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και χορηγήθηκε εξουσιοδότηση για την έκδοση Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ αυτών. Το Τμήμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης της ΓΓΔΒΜ, σε συνεργασία με εξωτερικό σύμβουλο τεχνικής υποστήριξης, προχώρησε στη σύνταξη σχετικού σχεδίου το οποίο αναρτάται σήμερα σε διαβούλευση. Το σχέδιο λαμβάνει ιδίως υπόψη της επικείμενη μετάβαση των δημοσίων ΙΕΚ στις Περιφέρειες και ενσωματώνει την εμπειρία της εφαρμογής του προϋφιστάμενου πλαισίου.
Το σχέδιο κανονισμού αποτελείται από πέντε ενότητες: Εκπαιδευτικό Πλαίσιο, Διασφάλιση Ποιότητας, Φοίτηση, Εκπαιδευτές, Οργάνωση – Διοικητική Λειτουργία.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00 της Παρασκευής 24-5-2013. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, και ιδιαίτερα τα στελέχη, τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης να συνεισφέρουν στο διάλογο, εκφράζοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του τελικού κειμένου.
Το κείμενο του «Κανονισμού Λειτουργίας ΔΙΕΚ» είναι διαθέσιμο στη διαδικτυακή θέση http://www.gsae.edu.gr/images/Kanonismos%20Leitourgias%20DIEK.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *