Καθήκον μας η αγάπη: από την Τζωρτζίνα Κουρέλη, μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου

Eνημέρωση Nέα

πηγή: http://www.kala-nea.gr/archives/41557    on May 10, 2013
Στην Ελλάδα του σήμερα, το κυριότερο θέμα που απασχολεί τον κόσμο είναι η οικονομική κρίση, αφού οι καταστροφικές συνέπειές της έχουν επηρεάσει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Αρκετοί από αυτούς έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να χάνουν ακόμα και την παραμικρή ελπίδα που τους έχει απομείνει. Ίσως, όμως, τα χρήματα να μην είναι το σημαντικότερο που τους λείπει.
Στην πραγματικότητα, η κρίση που επικρατεί στη χώρα μας είναι περισσότερο κοινωνική, παρά οικονομική. Επιπλέον, αν ήταν μόνο οικονομική η κατάσταση, θα ήταν πολύ πιο ήπια. Δυστυχώς, όλοι μας ζητάμε παραπάνω απ’ ό,τι χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να μην εκτιμούμε τα αγαθά, τα οποία μας έχουν χαριστεί. Πολλές φορές φερόμαστε εγωιστικά και αρνούμαστε να ανοίξουμε τα μάτια μας σε όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, επιλέγοντας να ζούμε σε ένα ψέμα. Ίσως αυτό που πραγματικά μας λείπει να είναι η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε ανάγκη.
Η κατάσταση της Ελλάδας δε βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όπως και κάθε πρόβλημα διαθέτει λύσεις, έτσι και η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει, όμως, να μην αναζητούμε λύσεις μόνο μέσα από την πολιτική της χώρας, αλλά και από την αλληλεγγύη που δείχνει ο καθένας μας ξεχωριστά στον συνάνθρωπό του. Όλοι μας οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό. Επιπλέον, είναι καθήκον μας να επαναφέρουμε αρετές, όπως η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη, αφού πλέον παρατηρούνται σπάνια στους ανθρώπους. Επειδή, τελικά, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την πραγματική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας.
Τέλος, για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, οφείλουμε όλοι μας να εφαρμόσουμε έμπρακτη αλληλεγγύη. Να ανοίξουμε, δηλαδή, τα μάτια μας και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη, κάτι που για εμάς είναι μικρό και απλό, αλλά για τον συνάνθρωπό μας μεγάλο και σπουδαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *