Wablec Chapel: όταν διαφέρει ο κώδικας επικοινωνίας – αναδημοσίευση

Eνημέρωση Nέα Εγχειρίδια-Άρθρα Προσωπικές Εργασίες

Η παρακάτω ιστορία χρησιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κιουρτσή  σε σεμινάριο ομάδων μάθησης για εκπαιδευτικούς και πρωτοδημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή θέση https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/2011/04/12. Αξίζει να ξαναδιαβαστεί !

Μια οικογένεια Άγγλων περνούσε τις καλοκαιριάτικες διακοπές της στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, οι γονείς παρατήρησαν ένα χαριτωμένο σπίτι με ταμπέλα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και τους φάνηκε κατάλληλο για τις επόμενες διακοπές τους. Ζήτησαν λοιπόν να μάθουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και έμαθαν πώς ανήκει στην εκκλησία WABLEC CHAPEL και ότι τη διαχείρισή του την έχει αναλάβει ο πάστορας αυτής της εκκλησίας. Βρήκαν λοιπόν τον πάστορα που τους ξενάγησε στο εσωτερικό του σπιτιού. Το σπιτάκι τους άρεσε πολύ και έκλεισαν με τον πάστορα συμφωνία για τον επόμενο χρόνο. Γυρίζοντας όμως στον τόπο τους, η σύζυγος θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν είχε προσέξει το WC. Έγραψε λοιπόν το εξής γράμμα:

«Αιδεσιμότατε, είμαι η κυρία που πριν λίγες μέρες, έκλεισε μαζί σας συμβόλαιο για το σπιτάκι της εκκλησίας στην εξοχή, αλλά δεν πρόσεξα το WC. Θα ήθελα λοιπόν να με πληροφορήσετε σχετικώς».

Όταν ο πάστορας πήρε το γράμμα, δεν κατάλαβε τη σύντμηση WC και πιστεύοντας ότι πρόκειται για το όνομα της εκκλησίας WABLEC CHAPEL, της στέλνει την εξής απάντηση:

«Αγαπητή κυρία,

εκτίμησα ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σας και σας πληροφορώ ότι ο τόπος που σας ενδιαφέρει βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το σπίτι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς που συνηθίζουν να πηγαίνουν συχνά. Όποιος έχει τη συνήθεια να παραμένει για πολύ στις διάφορες τελετές, είναι καλό να έχει μαζί του και το φαγητό του ώστε να μπορεί να παραμένει όλη τη μέρα. Μπορεί κάποιος να φτάσει στην τοποθεσία με ποδήλατο ή και με τα πόδια. Αν όμως εσείς βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο. Είναι καλό επίσης να προσέξετε και τούτο: Να φτάνετε εγκαίρως, ώστε να μην διαταράζετε την ησυχία των άλλων που βρίσκονται ήδη μέσα. Στον κύριο χώρο, υπάρχουν θέσεις για 40 όρθιους και 110 καθιστούς. Ο χώρος διαθέτει επίσης κλιματισμό για να απομακρύνονται οι δυσάρεστες οσμές. Σας συνιστώ να πηγαίνετε έγκαιρα, για να βρίσκετε θέση να καθίσετε. Τα παιδιά κάθονται πάντα δίπλα στους γονείς τους και τραγουδούν όλοι μαζί. Στην είσοδο, σας παραδίδεται ένα χαρτί. Επειδή κάποιες φορές τα χαρτιά δεν φτάνουν για όλους, χρησιμοποιούμε ένα χαρτί ανά δύο άτομα. Τα χαρτιά αυτά παραδίδονται στην έξοδο διπλωμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλη μία φορά. Ο χώρος διαθέτει και μεγάφωνα για τους ήχους, ώστε να ακούνε και όσοι βρίσκονται έξω. Οι δωρεές που συλλέγονται, μοιράζονται στους φτωχούς την ίδια μέρα. Υπάρχουν και διαθέσιμοι φωτογράφοι που αποθανατίζουν όλες τις φάσεις, ώστε να βλέπουν και άλλοι αυτά τα πρόσωπα σε μια τόσο ανθρώπινη πράξη. Πιστεύω ότι σας έδωσα επαρκή στοιχεία για το χώρο. Χαιρετισμούς στο σύζυγο και στα παιδιά και σας περιμένουμε».

ο πάστορας του Ναού WABLEC CHAPEL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *