Ημερίδα Δημιουργικής Γραφής από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 26/4/2013

Eνημέρωση Nέα

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο. Προτάσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”. Η ημερίδα η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στο χώρο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας & Δελμούζου 1), από τις 16.00-20.30, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν α) εισηγήσεις από συγγραφείς, πανεπιστημιακούς και μάχιμους εκπαιδευτικούς και β) εργαστήρια δημιουργικής γραφής, όπου θα συζητηθούν θέματα εφαρμογής και διδακτικής πράξης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της  ημερίδας έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δημιουργική γραφή”, εισήγηση του Θανάση Βαλτινού, Ακαδημαϊκού (έδρα νεοελληνικής πεζογραφίας στην Ακαδημία Αθηνών),
Η Δημιουργική Γραφή ως γνωστκό αντικείμενο: ιδιαιτερότητες και παραδοξολογίες“, εισήγηση του Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου, επίκουρου καθηγητή ΠΔΜ και επιστημονικού υπεύθυνου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του ΠΔΜ
Τα παιδία γράφει”: Δημιουργική γραφή στο ΠΠΣΠΘ: Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής και Όμιλος Δημιουργικής Γραφής, εισήγηση της Σοφίας Νικολαΐδου, συγγραφέως, διδάσκουσας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του ΠΔΜ, φιλολόγου στο ΠΠΣΠΘ,
Δημιουργική γραφή ποιητικού κειμένου: μια αριστοτελική προσέγγιση”: εισήγηση της Αλίκης Συμεωνάκη, υποψήφιας διδάκτορος στη Δημιουργική Γραφή στο ΠΔΜ και φιλολόγου του 1ου ΠΠ ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Μανόλης Ανδρόνικος.
Πρακτική άσκηση φοιτητών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του ΠΔΜ”, εισήγηση της Άννας Βακάλη, υπεύθυνης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Δημιουργική Γραφή.
Θα ακολουθήσουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής χωριστά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
Διδάσκοντας δημιουργική γραφή στο Νηπιαγωγείο, εισηγήτρια Ειρήνη Λαρδούτσου.
Παραμύθι, εισηγήτρια Χριστίνα Καλαϊτζή.
Ποίηση, εισηγητής Στέργιος Χαρισιάδης.
Για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:
Ποίηση, εισηγήτρια Νίκη Χαλκιαδάκη.
Σενάριο, εισηγήτρια Βάγια Δανιηλίδου.
Επιστημονική Φαντασία, εισηγητής Δημήτρης Δρένος.
Για τους μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του ΠΠΣΠΘ θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργικής γραφής από το συγγραφέα και ακαδημαϊκό Θανάση Βαλτινό.
Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλουν στο email: mail@lykaeithess.thess.sch.gr ή το fax: 2310264622 του Σχολείου, μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *