Ημερίδα «Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Ικανότητες και Δεξιότητες Στελεχών» στις 11.4.2013 στη Θεσσαλονίκη.

Eνημέρωση Nέα

πηγή:  http://www.diorismos.gr 04/04/2013
Το βασικό κύτταρο της εκπαίδευσης των παιδιών μας μετά την οικογένεια είναι η σχολική μονάδα, δηλαδή το σχολείο με την ευρύτερη έννοιά του. Όταν λοιπόν ένα σχολείο διοικείται χρηστά, λειτουργεί εξαιρετικά.
Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνου Κοντογιαννίδη, διοργανώνεται εκπαιδευτική ημερίδα με Θέμα : «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ικανότητες & Δεξιότητες Στελεχών, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013,  ώρα 11.00 στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα οργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος Lifelong Learning Programme COMENIUS REGIO PARTNERSHIPS στο οποίο συμμετέχουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης με τη Διεύθυνση εκπαίδευσης της Νορβηγίας  Karmoy kommune, oppvekst-og kulturetat  με στόχο να αυξήσει την ικανότητα των Στελεχών των Σχολείων και να τα εφοδιάσει με δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους με επιτυχία.
Το πρόγραμμα έχει την επωνυμία SMART (School Management And Resource Training). Τα επιτυχημένα Στελέχη σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έχουν αποφασιστικότητα , όραμα, κουράγιο και διαπροσωπικές δεξιότητες τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Οι εταίροι του SMART φιλοδοξούν να προσθέσουν μοντέρνες δεξιότητες σε αυτές που ήδη απαιτούνται από τα Στελέχη των Σχολείων.
Το schoolleadership είναι εκπαιδευτική προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο. Στο τέλος του project οι συμμετέχοντες θα έχουν  ασχοληθεί με δύσκολα θέματα, τα οποία θα συγκριθούν  διακρατικά, και θα έχουν συμμετάσχει σε διάφορα έργα όπως:
Εργαστήρια για στελέχη σχολείων.
Ομάδες υποστήριξης για στελέχη.
Πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειρίας στελεχών επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε επισκέψεις μελέτης.
Smart web site.
Μελέτη ηγεσίας στη βιομηχανία και εισαγωγή δεξιοτήτων στο σχολείο.
Μοντέρνα μεθοδολογία εκπαίδευσης για τα στελέχη συγκρινόμενη με εκείνη που εφαρμόζεται στη βιομηχανία.
Τέτοιες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε βελτιωμένη διδασκαλία και μάθηση και θα ωφελήσουν τους μαθητές και την κοινωνία γενικότερα.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από: την Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης,  1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών, 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Δημοτικό Σχολείο Ζαγκλιβερίου, Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου,  Πανεπιστήμιο  Μακεδονίας.
Η Νορβηγική Ομάδα αποτελείται από τα στελέχη και Διευθυντές Εκπαίδευσης που εκπροσωπούν τους παρακάτω οργανισμούς: Karmoy kommune, oppvekst- og kulturetaten, Mykje skole, Vormedal ungdomsskole,  Bokn kommune,  Sauda kommune,  Tysv?r kommune, JR Consult.
Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ κ. Φώτης Αθανασόπουλος και ο Σύμβουλος του Προξενείου της Νορβηγίας κ. Αλέξανδρος Μαδυτιανός. Έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν οι Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δυτικής Θεσσαλονίκης , οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των 185 Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τέλος στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου και από τις  10.00-14.00 θα λειτουργήσει έκθεση  παρουσίασης αποτελεσμάτων  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση