Έκθεση μαθητικών εργασιών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Πνευματικό Κέντρο, από 11/4 έως και 17/4 2013

Eνημέρωση Nέα

Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Γιαννιτσών, σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, διοργανώνει έκθεση μαθητικών εργασιών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών από 11 Απριλίου έως και 17 Απριλίου 2013 στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 9:00-13:30 το πρωί και 17:30-20:30 το απόγευμα. Η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει το έργο των μαθητριών και των μαθητών του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, να ενημερώσει μαθητές, γονείς, επαγγελματίες αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία για τη λειτουργία τους και να τονίσει τη σπουδαιότητα τους στις επαγγελματικές επιλογές των νέων αλλά και τη συμβολή τους στον πολιτισμό της περιοχής. Οι μαθητές του τομέα εκθέτουν αφίσες, χαρακτικά, φωτογραφίες, σχέδια και κατασκευές τα οποία παρουσιάζονται σε σχέση με τα μαθήματα που διδάσκονται στη διάρκεια των σπουδών τους.
Στα πλαίσια της έκθεσης, παιδιά και νέοι μπορούν να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια, με τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να κατανοήσουν το αντικείμενο των γραφικών τεχνών: Την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17/04/2013 θα λειτουργήσει στο χώρο της έκθεσης ανοιχτό εργαστήριο χαρακτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μικροί δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν βιωματικά την εξέλιξη της τυπογραφίας και να δημιουργήσουν το πρώτο τους χαρακτικό, με τη συμμετοχή τους σε ομάδες των 10 το πολύ μαθητών υπό την επίβλεψη καθηγήτριας του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του συνοδού εκπαιδευτικού με το 1ο ΣΕΚ Γιαννιτσών. Τη Δευτέρα 15/04/2013 όλοι μαζί «αντιδρούμε στη βία μέσα από τη δημιουργία» στα πλαίσια εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, του 1ου ΓΕΛ και του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 11 Απριλίου 2013, ημέρα Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα ακουστεί έντεχνη, ποπ, τζαζ μουσική από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση. Τόσο η έκθεση όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν εγκριθεί από τη Δ.Δ.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Πληροφορίες: Θωμάς Μπαχαράκης, τηλ 2382028160 & mail@sek-giann.pel.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *