Διαγωνισμός του British Council «Επικοινωνία της Επιστήμης στα σχολεία- School Lab». Συμμετοχές έως 22/4/2013

Eνημέρωση Nέα

Το British Council, μέσα στα πλαίσια του διαδραστικού προγράμματος School Lab, υλοποιεί για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την πλατφόρμα i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, διαγωνισμό βίντεο στα σχολεία με στόχο την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων της επιστήμης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε επιστημονικά θέματα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου. Οι μαθητές καλούνται να σχηματίσουν ομάδες 2-4 ατόμων, να επιλέξουν ένα επιστημονικό θέμα με επίκεντρο τη γη, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τους δασκάλους/καθηγητές τους και να το παρουσιάσουν με εύληπτο και ευρηματικό τρόπο. Για υποστήριξη θα έχουν ένα μέντορα από μια ομάδα επιστημόνων που θα αναλάβει καθήκοντα καθοδηγητή στις τεχνικές της Επικοινωνίας της Επιστήμης. Με τη βοήθειά του, κάθε ομάδα θα αναπτύξει το θέμα της επιλογής της και στην συνέχεια θα πρέπει να αναρτήσει ένα βίντεο διάρκειας 3-5 λεπτών στο οποίο θα παρουσιάζει το θέμα της, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος www.school-lab.org.
Στόχοι του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές νακατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους, να  βλέπουν τους νέους επιστήμονες ως νέα πρότυπα και να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών στην οποία θα συμμετέχουμε από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές. Οι καλύτερες ομάδες με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο Γαία την Κυριακή, 12 Μαΐου 2013, ώρα 6μμ και θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα κερδίσουν δώρα σχετικά με την τεχνολογία. Δηλώσεις συμμετοχής έως Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2103692334.

Αφήστε μια απάντηση