eChemTest®: Πανευρωπαϊκός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Χημείας. Συμμετοχές Σχολείων έως 29/3/2013

Eνημέρωση Nέα

To eChemTest® είναι ηλεκτρονικός διαγωνισμός  (Internet-based platform) με ψηφιακές ερωτήσεις που αναπτύχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Χημείας και στοχεύει στην αποτίμηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα χημείας. Στο Δίκτυο αυτό συμμετέχουν πανεπιστήμια 30 Ευρωπαϊκών χωρών, και από την Ελλάδα όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα Χημείας. Το eChemTest® έχει ευρύτατη χρήση στο χώρο της επίσημης χημικής εκπαίδευσης, στην Ευρώπη αλλά και εκτός των συνόρων της.
Το Ελληνικό εξεταστικό κέντρο εδρεύει  στο τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το οποίο τα Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ συνεργάζονται για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Με το eChemTest® ο μαθητής ελέγχει τις γνώσεις του και αποτιμά την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται χημικές έννοιες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης συμμετέχοντας σε έναν πρωτοποριακό on-line διαγωνισμό μοναδικό στη Β’θμια εκπαίδευση και με ερωτήσεις χημείας εγκεκριμένες από τα περισσότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης που καλύπτουν την κοινή σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο σχολική ύλη χημείας. Για το eChemTest® υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://echemtc.eu/και στους υπερσυνδέσμους της.
Το eChemTest® που θα διεξαχθεί στα εργαστήρια πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, διαρκεί μία διδακτική ώρα, είναι στα Ελληνικά, και αναφέρεται :
– Στα  βασικά κεφάλαια της χημείας της Β’ και Γ’ γυμνασίου, για τους διαγωνιζόμενους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου.
– Στην ύλη χημείας Γυμνασίου και Α΄ λυκείου για τους διαγωνιζόμενους μαθητές της Α΄ λυκείου.
– Στην ύλη χημείας γυμνασίου και Α΄, Β΄ λυκείου για τους διαγωνιζόμενους μαθητές  των Β’ και Γ’ λυκείου.
Το eChemTest® αποτελείται από 30 ερωτήσεις διαφόρων τύπων (σωστού-λάθους, πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού-αριθμών κλπ.) οι οποίες λαμβάνονται τυχαία από μια μεγάλη πανευρωπαϊκή τράπεζα θεμάτων. Οι απαντήσεις συμπληρώνονται με χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής. Οι  μαθητές εισέρχονται στο σύστημα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή  με χρήση ατομικών κωδικών και password που θα τους δοθούν εγκαίρως από το εξεταστικό κέντρο.
Παρακαλούνται οι καθηγητές να αποστείλουν κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: info@fryganiotis.gr βάζοντας ως θέμα επικοινωνίας «eChemTest» ή στο FAX : 2310.681001 μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου  ώστε να προγραμματιστούν εγκαίρως οι διαδικασίες του διαγωνισμού και η έκδοση των κωδικών και password.
Πριν το διαγωνισμό θα αποσταλεί στα συμμετέχοντα σχολεία το αναλυτικό πρόγραμμα της εξέτασης ώστε ο κάθε μαθητής να γνωρίζει την ακριβή ώρα που θα διαγωνιστεί (θα είναι προσωπική για τον κάθε μαθητή).
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα τηλέφωνα :
2310 692940 ή 6974471130 (κα Παρισοπούλου Εύη), 2310 692941 (κα Μιτζάλη Μαντώ ),
FAX : 2310.681001 ή email: info@fryganiotis.gr βάζοντας ως θέμα επικοινωνίας «eChemTest»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *