Μελέτη περίπτωσης σε διήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής. Το αίτημα της μαθήτριας Βασιλικής Π.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Μελέτη Περίπτωσης Προσωπικές Εργασίες

Προσοχή! Όσοι/ες από τους/τις εκπαιδευτικούς ή μαθητές/τριες που επισκέπτονται το παρόν blog επιθυμούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους, μπορούν να τις διατυπώσουν προσθέτοντας στη δημοσίευση αυτή ένα σχόλιο, ή να τις αποστείλουν με μήνυμα στο kkiourtsis@sch.gr
Γενικά για το σεμινάριο
Οι δύο τετράωρες συναντήσεις της ομάδας των εκπαιδευτικών που μετείχαν στο βιωματικού χαρακτήρα σεμινάριο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (ΣΣΝ) με θέμα «Εκπαιδευτικοί και σχολική ζωή: όταν ο μαθητής ή η μαθήτρια ζητάει βοήθεια», πραγματοποιήθηκαν με βάση τις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στις μικρότερες ομάδες εργασίας του σεμιναρίου, δόθηκε η παρακάτω περίπτωση της μαθήτριας Βασιλικής Π.
Η εκπαιδευτικός: Μένη, Ε.: Θεολόγος ΕΠΑΛ,  αναπληρώτρια, ετών 34, είναι ανοικτή σε συζητήσεις με τους μαθητές/τριες και προωθεί μια σύγχρονη προσέγγιση σε θέματα θρησκείας.
Η μαθήτρια: Βασιλική, Π.: Φοιτά στη Β΄ τάξη ΕΠΑΛ. Πολύ ζωντανή, όμορφη, έξυπνη που όμως δεν ενδιαφέρεται αρκετά για τα μαθήματα.
Το αίτημα της μαθήτριας: Χτύπησε το κουδούνι και η καθηγήτρια, αργά-αργά ετοιμάζεται να βγει από την αίθουσα. Παραμένει όμως στην αίθουσα η Βασιλική, Π., η οποία με βουρκωμένα μάτια και κατακόκκινο πρόσωπο ρωτάει:  «κυρία, ποια είναι η γνώμη σας για την άμβλωση;»
Η εργασία των ομάδων:
a)    Να σκιαγραφήσετε το προφίλ ενός κοριτσιού της Β΄ ΕΠΑΛ
b)    Να εξετάσετε γιατί είναι πολλές οι εκτρώσεις ανήλικων κοριτσιών στην Ελλάδα.
c)    Να βοηθήσετε την καθηγήτρια Μένη, Ε. να απαντήσει στη μαθήτρια
Οι επιμορφωτές: Αθανάσιος Μπαζούκης και Κωνσταντίνος Κιουρτσής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *