Ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφορικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τους ανηλίκους, στις 5/4/2013

Eνημέρωση Nέα

Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, απέστειλε στους εκπαιδευτικούς email με την παρακάτω πρόσκληση:
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
σε συνέχεια του 10ετούς επετειακού εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», που διοργανώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυό μας Insafe, υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, κυρίας Neelie Kroes, διοργανώνουμε ειδική εκδήλωση το πρωϊνό της Παρασκευής, 5 Απριλίου, και ώρες 11.00 – 13.30, σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (ΕΚ από εδώ και στο εξής), στο ΕΚ.Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε προς ευρωβουλευτές και προς εσάς νέα αποκαλυπτικά στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αναφορικά με τη μη ορθή και μη υπεύθυνη &ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τους ανηλίκους, μαζί με καλές πρωτοβουλίες της βιομηχανίας του Διαδικτύου στο πλαίσιο των ειδικών μνημονίων που έχουν υπογραφεί με την Ε.Ε.
Επί των επιμέρους παρουσιάσων και των στοιχείων που θα παραθέσουμε, επιθυμούμε να διεξαχθεί διευρυμένος διάλογος σε θέματα που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και στην επιτακτική ανάγκη ευαισθητοποίησης των ανήλικων χρηστών από μικρή ηλικία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μιας γενιάς που συνδέεται διαδικτυακά σε ολοένα και μικρότερη ηλικία. Στην εκδήλωση αυτή, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε κοντά μας εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, αλλά και να παραθέσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα στοιχεία που θα ακούσουν. Έτσι, λοιπόν, με το παρόν μήνυμα σας αποστέλλουμε πρόσκληση για να παρευρεθείτε, εάν έχετε τη δυνατότητα αυτή.
Συνημμένα σας προωθώ μια πρώτη ατζέντα. Καθώς ο χώρος στο ΕΚ είναι περιορισμένος και δεν δέχεται περισσότερα των 100 ατόμων, παρακαλώ θερμά, όπως μας ενημερώσετε εάν θα παρευρεθείτε το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 22/3, για να γίνει σωστή οργάνωση της αίθουσας.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει δυνατότητα βεβαίωσης παρακολούθησης της εκδήλωσης. Παρακαλώ θερμά, όπως απαντήσετε θετικά, ΜΟΝΟ εάν είστε σίγουροι ότι θα παρευρεθείτε στο email spadelopoulou@sihellas.org για να είμαστε δίκαιοι στη σειρά προτεραιότητας και να μην αδικηθεί κανένας συνάδελφος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *