Ημέρες Κουκλοθέατρου στην Τεχνόπολη, 23-24/3/2013.

Eνημέρωση Nέα

πηγή:  http://www.proslipsis.gr/  21.2.2013, 10:22
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου Unima και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου. Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, από τις 11 το πρωί, στην «Τεχνόπολις». Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει παραστάσεις μεγάλης διάρκειας σε δύο θεατρικές σκηνές, υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για παιδιά (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας) και παιχνίδια, εργαστήριο για ενηλίκους, εικαστικές παρεμβάσεις και δρώμενα, εκθέσεις, προβολές και μουσικές συναυλίες.
Βιβλιοθήκη Η Unima -Ελλάς έχει 160 μέλη από όλη την Ελλάδα και ενώνει όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του καλλιτεχνικού αυτού χώρου. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 λειτουργεί κανονικά Κουκλοθεατρική Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, που στεγάζεται στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (www.mcf.gr, Πειραιώς 206, Ταύρος), το οποίο φιλοξενεί ευγενικά τόσο τη γραμματεία, όσο και παραστάσεις κουκλοθεάτρου κάθε Κυριακή. Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Τρίτη 11πμ-1μμ και κάθε Πέμπτη 5 μμ-8 μμ. Περιλαμβάνει αναγνωστήριο και ηλεκτρονικά μέσα αναζήτησης, αλλά και παρακολούθησης βίντεο. Επίσης, είναι δυνατή η εγγραφή μέλους στη βιβλιοθήκη και ο δανεισμός υλικού. Απευθύνεται σε κουκλοπαίκτες, ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σπουδών, ερευνητές και οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει την ιστορία, θεωρία και πρακτική του θεάτρου κούκλας και των συναφών παραστατικών τεχνών.
Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του με εθελοντική εργασία κουκλοπαικτών μελών της Ένωσής μας και είναι εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη της τέχνης μας στην Ελλάδα καθώς -ενώ το ενδιαφέρον είναι εκθετικά αυξανόμενο- η βιβλιογραφία παραμένει ελλειπής. Επίσης, αναρτήθηκε και λειτουργεί το νέο διαδικτυακό forum για το κουκλοθέατρο και τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα στην διεύθυνση http://forum.unimahellas.org. Αποτελεί χώρο ζωντανής ενημέρωσης, συζήτησης και ανταλλαγής μέσω πολλών και ευέλικτων δυνατοτήτων (προσαρμογή σε προσωπικά ενδιαφέροντα, παρακολούθηση συγκεκριμένων θεματικών συζητήσεων κα) Περιλαμβάνει διακριτές ενότητες στις οποίες ταξινομούνται τα μηνύματα και οι συζητήσεις των μελών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Η διεύθυνση της Unima Ελλάς είναι: Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, Παλαμηδίου 41, 10441 Αθήνα, τηλ.: 2118009240, 6977150305 e-mail: unimahellas@yahoo.com, www. unimahellas.org.

Αφήστε μια απάντηση