Συνεδρική ημερίδα εν όψει της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» και ειδικό workshop προς εκπαιδευτικούς, 5 Φεβρουαρίου 2013. Συμμετοχές μέχρι 30.11.2012

Eνημέρωση Nέα

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013, που φέτος συμπίπτει με τον πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της. Η θεματική της ημέρας αυτής, όπως αποφασίστηκε από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE: «Online rights and responsibilities – Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους».
Εν’όψει του εορτασμού, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δρομολογεί για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για το πρωί και ΔΙΩΡΟ ΕΙΔΙΚΟ WORKSHOP προς ενεργούς εκπαιδευτικούς νωρίς το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της ημερίδας (έναρξη κατά τις 15.30). Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, την Τρίτη 5/2/2013.  Στην ημερίδα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας στους online κόσμους, ως ανήλικοι, ως ενήλικες, ως καταναλωτές, ως Πολιτεία, αλλά και ως Βιομηχανία του Διαδικτύου. Η συμμετοχή σας στο ειδικό online ερωτηματολόγιο που σας έχουμε προωθήσει θα δώσει πολύτιμο υλικό για συζήτηση και διαλογισμό.
Στο κλειστό workshop για ενεργούς εκπαιδευτικούς α) θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ορθή και ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, β) θα αναλυθούν συμπεριφορές υπερβολικής ενασχόλησης και τρόποι που μπορούν αυτές να αναγνωριστούν από εσάς αλλά και να προληφθούν, γ) θα συζητηθούν ζητήματα ασφάλειας στο facebook, δ) θα δοθούν – σε όσους επιθυμούν και δεν τα έχουν λάβει ήδη – σε έντυπη μορφή τα εκπαιδευτικά μας βιβλία, για χρήση μέσα στη σχολική τάξη.
Για τη σωστή διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιοι από εσάς θα παρεβρεθείτε το πρωί, και ποιοι ενδιαφέρεστε και για το απόγευμα. Θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε μέχρι τις 30 NΟΕΜΒΡΙΟΥ, συμπληρώνοντας τις πληροφορίες που θα βρείτε στο τέλος του μηνύματος αυτού, και στέλνοντας τες στη διεύθυνση SPADELOPOULOU@SIHELLAS.ORG, στη συνάδελφο Σοφία Παδελοπούλου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: μην κάνετε «reply» σε αυτό το μήνυμα, καθώς πηγαίνει σε λίστα εκπαιδευτικών και θα σβηστεί από το σύστημα, ως SPAM.
Παρακαλούμε θερμά, όπως δηλώσετε συμμετοχή μόνο εάν είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να παραβρεθείτε, για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή οργάνωση του χώρου και του έντυπου υλικού. Εάν χρειαστεί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερα: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Saferinternet.gr
——————————
ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΟΝΟΜΑ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ:
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤO WORKSHOP ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ SAFERINTERNET.GR: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΝΑΙ / ΟΧΙ
educators mailing list
educators@saferinternet.gr
http://lists.saferinternet.gr/mailman/listinfo/educators

Αφήστε μια απάντηση