Άσκηση για Ομαδικές Εκπαιδευτικές Συναντήσεις: Σα βλέπω τη γη από ψηλά

Εγχειρίδια-Άρθρα Προσωπικές Εργασίες

Από το βιβλίο: Κιουρτσής,Κ. επιμ. (2003) Η Αγωγή Υγείας στα σχολεία. Από την τάξη στην ομάδα. Έδεσσα: Δ/νση Δ.Ε. Νομού Πέλλας, τομέας Αγωγής Υγείας.
Στόχος:
Τα μέλη να διευκολυνθούν να εκφράσουν τα όμορφα και τα άσχημα που παρατηρούν γύρω τους
Μέθοδος:
O συντονιστής της ομάδας ζητάει από τα μέλη της να χαλαρώσουν, να καθίσουν αναπαυτικά και να αφήσουν τη φαντασία τους να τους ταξιδέψει εκεί που τους οδηγεί το παρακάτω κείμενο:
” Είσαι σε ένα αερόστατο. Ο καιρός είναι καλός. Το αερόστατο σου δίνει σιγουριά και δε φοβάσαι. Έχεις προμήθειες για ένα μακρύ ταξίδι. Ανεβαίνεις ψηλά και το απαλό αεράκι σε παρασέρνει αργά-αργά πάνω από διάφορους τόπους. Ταξιδεύεις σε πολλά μέρη, σε πολλές χώρες. Τα σύνορα των κρατών δε διακρίνονται.  Κοιτάζεις τη γη από ψηλά.  Παρατηρείς τις πόλεις, τα ποτάμια, τα βουνά, τις θάλασσες, τις λίμνες, τα  σύννεφα. Από όλες αυτές τις εικόνες, που έχεις στο ταξίδι σου αυτό, διάλεξε δύο για εμάς. Φέρε μας μια εικόνα που σου άρεσε και μία εικόνα που δε σου άρεσε. Όταν έχεις αυτές τις δύο εικόνες έτοιμες, άρχισε να  ξεφουσκώνεις  σιγά-σιγά το αερόστατό σου και προσγειώσου κοντά μας”.
Στη συνέχεια τα μέλη ζωγραφίζουν τις δύο εικόνες, προσθέτοντας στην κάθε μία και ένα σχόλιο.
Σε ζευγάρια παρουσιάζονται οι εικόνες των δύο μελών.
Ακολουθεί συζήτηση στην ολομέλεια με θέμα: Πώς είναι τα πράγματα, όταν τα βλέπουμε από “μακριά”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *