Διεξαγωγή της έρευνας PISA του ΟΟΣΑ σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 7/3/12 έως 6/4/12.

Eνημέρωση Nέα

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) έχει αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του Διεθνούς Προγράμματος για την αξιολόγηση των μαθητών – PISA 2012 (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται σε 67 χώρες και διερευνά την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει στο σχολείο οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές/τριες στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Τα γνωστικά πεδία που εξετάζονται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Κατανόηση Κειμένου.
Στη χώρα μας η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από 7 Μαρτίου 2012 έως και 6 Απριλίου 2012 και θα συμμετάσχουν 217 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια. Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.
Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας είναι διαθέσιμη στο έγγραφο:  egk_kee_oosa_pisa_2012
Η κατάσταση με τα συμμετέχοντα σχολεία είναι διαθέσιμη στο έγγραφο:  sxoleia_kee_oosa_pisa_2012
Παλαιότερα δημοσιευμένα θέματα του προγράμματος pisa είναι δημοσιευμένα στη διαδικτυακή θέση http://www.kee.gr/attachments/file/info.pdf και είναι διαθέσιμα στο έγγραφο:  info_kee_pisa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *