Καλές Πρακτικές του ΜΠΕ: Πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της πολυήμερης εκδρομής της Γ΄ Λυκείου

Εγχειρίδια-Άρθρα

Στην ιστοσελίδα του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης (ΜΠΕ) δημοσιεύονται επιλεγμένες καλές διδακτικές πρακτικές. Στη διαδικτυακή θέση http://zeus.pi-schools.gr/epimorfosi/library/kp/ → ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ → ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  → ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ,Κ, μπορείτε να βρείτε το ενημερωτικό / παρεμβατικό πρόγραμμα για μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου σε θέματα πρόληψης της χρήσης αλκοόλ με τίτλο: «πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της πολυήμερης εκδρομής της Γ΄ Λυκείου». Μία από τις δραστηριότητες που περιγράφονται είναι και ένα παιχνίδι ρόλων  με το παρακάτω σενάριο:
Ρόλος1: Είσαι μαθητής της Β΄ Λυκείου. Επιστρέφεις στο σπίτι σου αργά το βράδυ από το φροντιστήριο. Στο σαλόνι η μητέρα σου βλέπει τηλεόραση. Πετάς τη τσάντα σου στο δάπεδο του σαλονιού και βγαίνεις γρήγορα έξω λέγοντας στη μητέρα σου ότι θα επιστρέψεις σε μία ώρα.
Ρόλος2: Είσαι η μητέρα του παραπάνω μαθητή. Ο γιος σου έφυγε αφού πέταξε τη τσάντα του στο πάτωμα. Ακούστηκε ένας ξερός ήχος. Σηκώνεσαι από τον καναπέ, ανοίγεις τη τσάντα και βγάζεις από μέσα μια χοντρή αλυσίδα, μια μαύρη κουκούλα με τρεις τρύπες και 5-6 μικρά μπουκαλάκια με δυνατά ποτά. Μονολογείς δείχνοντας έκπληκτη και έτοιμη να πάρεις στο κινητό του τον άντρα σου για να έρθει επειγόντως. Μπροστά στο τηλέφωνο διστάζεις.
Το κείμενο της καλής πρακτικής είναι διαθέσιμο στο έγγραφο:   2.entipoupovolisfinal1-kiourtsis,k

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *