8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2012 και Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Eνημέρωση Nέα

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2012 για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.
O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO), έχει σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 23η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες, ενώ αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστημών Υγείας», καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με το Ν. 3748/2009 (Α΄29). Η πρώτη (1η) φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9.30 π.μ.
Περισσότερα για την εξεταστέα ύλη και τη 2η και 3η φάση είναι διαθέσιμα στο έγγραφο:  panellhnios_diagwnismos_olympiada__biologias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *