Επέκταση του προγράμματος πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη

Eνημέρωση Nέα

πηγή: http://www.edulll.gr  (05.09.2011)
Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του ψηφιακού σχολείου και με στόχο να ενισχυθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επεκτείνει το πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών στην τάξη.
Ειδικότερα με τη νέα Πράξη θα προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφή εξοπλισμό τα εξής σχολεία:
τα 161 Ολοήμερα Δημοτικά που θα εφαρμόσουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) από τη φετινή σχολική χρονιά (10 φορητούς υπολογιστές το κάθε σχολείο, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για τη φόρτιση και την αποθήκευσή τους καθώς και τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας).
τα  Ολοήμερα Δημοτικά από το σύνολο των 800 Ολοήμερων Δημοτικών με ΕΑΕΠ (ενδεικτικά 100), τα οποία για διάφορους λόγους δεν παρέλαβαν το κινητό εργαστήριο πληροφορικής στο πλαίσιο του έργου που υλοποιήθηκε την περσινή σχολική χρονιά (10 φορητούς υπολογιστές το κάθε σχολείο, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για τη φόρτιση και την αποθήκευσή τους καθώς και τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας).
τα 1.011 μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία (έναν φορητό υπολογιστή καθώς και τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας).

Περισσότερα  http://www.edulll.gr/?p=13447

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *