ο Μπιλ το κουνελάκι

ο Μπιλ, το κουνελάκι: η παρακάτω ιστορία είναι κατασκευή του Κωνσταντίνου Κιουρτσή και χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο σε εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα την πρόληψη της εξάρτησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, στις 19 Ιουνίου 2001.

Πολύ ωραία ζει ο Μπιλ, το κουνελάκι, με τα αδελφάκια του, τον μπαμπά-Κούνελο και τη μαμά-Κουνέλα. Οι στοές της γειτονιάς απλώνονται κάτω από ένα χωράφι με καρότα. Τα καρότα κρέμονται από την οροφή σαν πολυέλαιος. Έτσι κάνεις και τραβάς όποιο καρότο σου αρέσει.

Κάποια μέρα, ξεπρόβαλαν ανάμεσα στα καρότα αραιά-αραιά, κάτι άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες. Ήταν όμορφες. Τις θαύμαζε, ώσπου ξαφνικά ένας κούνελος από τη γειτονική στοά, τις τράβηξε και άρχισε να τις τρώει λέγοντας: «Αχ, ωραία, πήρα και σήμερα τη δόση μου! και έφυγε  ευτυχισμένος». Ο Μπιλ δεν είπε σε κανέναν τίποτε. Σε λίγες μέρες, νάσου και πάλι οι άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες. Σκέφτηκε να τραβήξει μία, να τη δοκιμάσει. Δίστασε όμως. Ας ρωτήσω τον μπαμπά-Κούνελο, σκέφτηκε. Πράγματι τον βρήκε και τον ρώτησε: «Τι είναι αυτές οι άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες που φέρνουν ευτυχία;». Ο μπαμπά-Κούνελος θορυβήθηκε πολύ. «Που τις είδες; Να με πας αμέσως εκεί! Γρήγορα προχώρα και μη μιλάς!». Ο Μπιλ το κουνελάκι τρόμαξε. Δεν είχε δει άλλη φορά τον μπαμπά-Κούνελο τόσο αναστατωμένο. Τράβηξε μπροστά με γρήγορο βήμα, και του έδειξε το μέρος. Τότε ο μπαμπά-Κούνελος, μάζεψε όλες τις άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες και έφυγε λέγοντάς του: «Μην πεις σε κανέναν τίποτε. Πάω να τις πετάξω μακριά!». «Μα τί είναι αυτές οι άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες;» τόλμησε να ψελλίσει ο Μπιλ. «Είναι δηλητήριο. Φέρνουν παραισθήσεις» του είπε με νόημα ο μπαμπά-Κούνελος κι έφυγε.

Ο Μπιλ το κουνελάκι, ήθελε να ρωτήσει τον μπαμπά-Κούνελο, τι είναι οι παραισθήσεις, αλλά δεν πρόλαβε και τράβηξε αργά-αργά στο βάθος σε μια στοά που είχε νόστιμα καρότα. Τί σύμπτωση  όμως! Και εκεί υπήρχαν αυτές οι άσπρες γυαλιστερές στρογγυλές ρίζες. Θα είναι μάλλον η εποχή τους. Κρέμονται από την οροφή ανάμεσα στα καρότα. Τις κοίταξε και …..

Αφήστε μια απάντηση