σπάζοντας τον κύκλο της βίας: σεμινάριο για τη διευθέτηση των συγκρούσεων.

Eνημέρωση Nέα Προσωπικές Εργασίες

Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (Τo.Σ.Π.Πα.) του Δήμου Έδεσσας συνεχίζει τις δράσεις του με τη διοργάνωση νέας εκδήλωσης με το γενικό τίτλο: «Σπάζοντας τον κύκλο της βίας. Σεμινάριο για τη διευθέτηση των συγκρούσεων».

Το Σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στους χώρους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας και ώρες 09:00-14:30. Προσκαλούνται να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, νομικοί, ιερείς, επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες φροντίδας βρεφών-νηπίων, κλπ).

Το θεωρητικό Α΄ μέρος του Σεμιναρίου περιλαμβάνει τέσσερις εισηγήσεις και συζήτηση:

1. Ροδόπη Νικολάρα, Παιδοψυχίατρος. Αναπληρώτρια Δ/ντρια ΚΨΥ Σερρών. «Προσεγγίζοντας τη βίαιη και επιθετική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων.

2. Μαρία Ελευθεριάδου, Παιδοψυχίατρος. Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Β.Ε. του ΨΝΘ. «Σχολικός εκφοβισμός(bullying): Είναι έτοιμο το σύγχρονο σχολείο να τον αντιμετωπίσει;».

3. Λίλιαν Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος. Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Νοσοκομείου Παπανικολάου. «Σωματική τιμωρία – Ψυχοσωματική ανάπτυξη – Κακοποίηση: Επικίνδυνες σχέσεις».

4. Ντίνα Σταμπόλη-Γεροβασιλείου, Ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. «Γονείς και έφηβοι: επαναστατικότητα και επικίνδυνες συμπεριφορές».

Συντονιστής της συζήτησης: Κωνσταντίνος Κιουρτσής

Στο πρακτικό Β΄ μέρος του Σεμιναρίου θα αναπτυχθούν τα εξής βιωματικά εργαστήρια:

«Σχολικός εκφοβισμός: Είναι έτοιμο το σχολείο και η οικογένεια να τον αντιμετωπίσει;». Μαρία Ελευθεριάδου, Παιδοψυχίατρος και Ισμήνη Τσαμουρτζή, Ψυχολόγος.

«Έφηβοι και παιδιά εκτεθειμένα στη βία του internet«. Ροδόπη Νικολάρα, Παιδοψυχίατρος.

«Έφηβοι με παραπτωματική συμπεριφορά. Ανασηκώνοντας το προσωπείο της βίας«. Λίλιαν Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος και Δημήτριος Καρατζένης, ε. Παιδοψυχίατρος.

«Η επιθετικότητα των μικρών παιδιών: Προωθώντας την επίλυση των συγκρούσεων«. Θόδωρος Μπούρμπουλας, Παιδοψυχίατρος και Κατερίνα Γκόλφη, ειδική ψυχικής υγείας.

«Η επαναστατικότητα των εφήβων και η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια«. Μαρία Παπαδοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ιωάννα Δαγγουλίδου, ε. Παιδοψυχίατρος.

«Η προβολή της βίας στα ΜΜΕ και οι επιπτώσεις στα παιδιά και στους εφήβους«. Ντίνα Σταμπόλη-Γεροβασιλείου, Ψυχολόγος και Αναστασία Καραλανίδου, ε. Παιδοψυχίατρος.

«Η σκέψη και τα συναισθήματα πριν τη διευθέτηση διαφορών«. Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Βιολόγος και Χριστίνα Χρηστίδου, Κοινωνικής Εργασίας.

Σημειώνουμε ότι για την παρακολούθηση των εργασιών των εργαστηρίων στο Β΄ μέρος είναι απαραίτητη η υποβολή σχετικής δήλωσης συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση