>

Ο διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός που πραγματοποιεί η οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος» στην Αργεντινή, με θέμα «Μάρμαρα του Παρθενώνα: ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας», παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου.
Η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των λογοτεχνικών κειμένων κρίθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των ενδιαφερομένων από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την πρόεδρο του «Νόστου», δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος. «Οι λογοτεχνική διαγωνισμοί που θεσπίσαμε πριν από τρία χρόνια, με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, κατέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη που τρέφουν για την πατρίδα οι Φιλέλληνες, που συμμετείχαν αθρόα, μαζί με τους Έλληνες από όλο τον κόσμο», επισημαίνει η πρόεδρος και προσθέτει:
«Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, η αδικία που συντελείται με την μη επιστροφή τους στη γενέτειρα, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλους τους πολιτισμένους λαούς της γης. Και αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα συμμετοχές, που είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, από όλες τις ηπείρους, γεγονός που μας ικανοποιεί αφάνταστα. Στόχος μας, άλλωστε, είναι να ενώσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους σε μια φωνή, σε μια γραπτή παράκληση του κόσμου των Γραμμάτων, μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης».
Εκτός από την «Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής», με την οποία ξεκίνησε το διαγωνισμό για πρώτη φορά, ο «Νόστος», συνεργάζεται φέτος με το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών «Φώτιος Μαλλέρος», του πανεπιστημίου της Χιλής, το μοναδικό στο είδος του στη Λατινική Αμερική (έτος ίδρυσης, 1968), υπό τον καθηγητή Μιγκουέλ Καστίγιο Ντιντιέ, με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων, τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, από την Αυστραλία και την Ελληνική Κοινότητα Λίμας, Περού. Ο διαγωνισμός του «Νόστου» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή.
Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Νόστου ( www.nostosonline.gr ) για να μάθουν τις λεπτομέρειες για την υποβολή των κειμένων τους στον διαγωνισμό.
ΠΗΓΗ:

http://www.clickatlife.gr/story/biblio/logotexnikos-diagonismos-gia-ton-parthenona?id=1914881
http://www.nostosonline.gr/en/Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση