Με γοργούς ρυθμούς διαδίδεται το ηλεκτρονικό έγκλημα στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο Facebook, το οποίο δίνει στους χάκερς τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκατομμύρια χρήστες.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και η Λίζα Σέβερενς, διευθύντρια κλινικών δοκιμών στο Worcester της Μασαχουσέτης, η οποία είδε τον φορητό της υπολογιστή να προσβάλλεται από έναν ιό ο οποίος έστειλε στους συναδέλφους της ηλεκτρονικά μηνύματα με αποστολέα την ίδια και συνημμένο πορνογραφικό υλικό. Αποτέλεσμα ήταν να αντικαταστήσει τον υπολογιστή της, καθώς ήταν αδύνατη η απομάκρυνση του κακόβουλου λογισμικού.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα, για την πάταξη του οποίου οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, έχει βρει πρόσφορο έδαφος στο Facebook, το οποίο αριθμεί σήμερα περί τα 200 εκατομμύρια χρήστες.

Οι χάκερς προσεγγίζουν στους χρήστες αποστέλλοντας πρόσκληση φιλίας και, εάν ο χρήστες αποδεχθεί την πρόσκληση, επιτίθενται στο υλικό του υπολογιστή μεταδίδοντας ιούς και υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση