Η Microsoft ετοιμάζεται να εισέλθει για τα καλά στα “χωράφια” παραδοσιακών παικτών όπως η Symantec, η Panda και η McAfee
Το δωρεάν antivirus, που έχει την κωδική ονομασία Mοrro, δοκιμάζεται ήδη απο υπαλλήλους της Microsoft ενώ σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμη έκδοση beta απο το site της εταιρείας. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Morro εκτιμάται ότι θα είναι προς τα τέλη του 2009.
Οι επενδυτές της αγοράς προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις και τις ανακοινώσεις της Microsoft μίας και ενδεχόμενη δωρεάν διάθεση ενός προγράμματος προστασίας του υπολογιστή απο ιούς, απο την μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως, ίσως πλήξει σημαντικά τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στον τομέα της προστασίας του υπολογιστή.
Πάντως η μέχρι τώρα κινητικότητα της Microsoft δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα την Symantec. Σε δηλώσεις της προέδρου του τμήματος καταναλωτών της εταιρείας, Janice Chaffin, τονίζεται ότι αυτό που χρειάζονται πλέον οι επισκέπτες του διαδικτύου δεν ειναι ένα απλό antivirus σαν και αυτό που θα προσφέρει η Microsoft αλλά μία πλήρης εφαρμογή προστασίας όπως για παράδειγμα το Norton Internet Security.
ΠΗΓΗ: PCW.GR


Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση