Τη λειτουργία του Street View της Google απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έως ότου η εταιρεία προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία στην Αρχή.

Η Google με το Street View επιθυμεί να δώσει στους χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να περιηγηθούν ψηφιακά στους δρόμους μεγάλων πόλεων.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει μαζέψει δεδομένα από πόλεις του εξωτερικού και πρόσφατα το όχημα, το οποίο καταγράφει την εικόνα των δρόμων εμφανίστηκε και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Αρχή στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η εταιρεία Google με έδρα τις Η.Π.Α. υπέβαλε γνωστοποίηση στην Αρχή για την υπηρεσία της Street View. Η υπηρεσία προσφέρεται ήδη στις Η.Π.Α. και επεκτείνεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση οι φωτογραφίες, στις οποίες εντοπίζονται ευδιάκριτα πρόσωπα ή και πινακίδες αυτοκινήτων, θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και τα εν λόγω σημεία θα καλύπτονται με θόλωση. Μόνο κατόπιν θόλωσης θα προσφερθεί η υπηρεσία στο κοινό μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, τα υποκείμενα των δεδομένων και τρίτοι διατηρούν το δικαίωμα αντίρρησης εάν εντοπίσουν εικόνα μη επαρκώς θολωμένη ή εάν δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της εικόνας της οικίας τους.

ΠΗΓΗ: zougla.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση