Στα χέρια των βιβλιοφάγων με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να φθάσουν περίπου 400.000 τίτλοι βιβλίων με τη βοήθεια του Εspresso Βook Μachine, ενός προηγμένου συστήματος εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας συγγραφικών έργων το οποίο μπορεί να παραδώσει ένα «ζεστό» βιβλίο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται για να γίνει ένας… εσπρέσο!
Το υπερσύγχρονο ΑΤΜ βιβλίων, το οποίο μοιάζει με επαγγελματικό φωτοτυπικό μηχάνημα ή εκτυπωτή, τοποθετήθηκε πρόσφατα σε ένα κατάστημα της γνωστής βρετανικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων Βlackwell στο κέντρο του Λονδίνου. Και, σύμφωνα με τους υπευθύνους, η ταχύτητά του το κάνει να ξεχωρίζει. «Εταιρείες όπως η Αmazon προσφέρουν πολύ ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όμως παρ΄ όλα αυτά κάποιος θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία με δύο μέρες ώσπου να λάβει το βιβλίο που έχει παραγγείλει» αναφέρει ο κ. Αντριου Χάτσινγκς από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων.
«Αντίθετα, με το Εspresso Βook Μachine μπορεί κανείς να παραγγείλει το βιβλίο που επιθυμεί και να το έχει στα χέρια του σε λίγα μόλις λεπτά.Μάλιστα ο συγκεκριμένος τρόπος εκτύπωσης “κατά παραγγελία” μειώνει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, όπως επίσης και τον όγκο των έτοιμων βιβλίων τα οποία επιστρέφονται ή πολτοποιούνται» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος.
Η διαδικασία εκτύπωσης είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος ανατρέχει στην πλούσια τράπεζα δεδομένων και επιλέγει τον τίτλο που επιθυμεί. Πατά το κουμπί «Μake Βook» («φτιάξε βιβλίο») και παρακολουθεί από τις διαφανείς επιφάνειες τη διαδικασία της αστραπιαίας εκτύπωσης, η οποία εκτιμάται περί τις 105 σελίδες το λεπτό, και της βιβλιοδεσίας. Υστερα από περίπου πέντε λεπτά το ολοκληρωμένο βιβλίο κάνει την εμφάνισή του στην πλαϊνή οπή του μηχανήματος.
Το κόστος της πρωτότυπης υπηρεσίας δεν διαφέρει από τη λιανική τιμή πώλησης ενός έτοιμου βιβλίου, με τη μόνη διαφορά ότι χάρη σε αυτήν δεν τίθεται θέμα διαθεσιμότητας ή μεγάλης αναμονής κατόπιν παραγγελίας. Μάλιστα ως το καλοκαίρι η εταιρεία υπολογίζει ότι οι διαθέσιμοι τίτλοι θα έχουν εκτοξευθεί στο 1 εκατομμύριο.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Ενα ΑΤΜ που βγάζει βιβλία

«Ελεύθερα» συγγραφικών δικαιωμάτων



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση