Πολλοί από εμάς θεωρούμε το internet ως μια τεράστια «πηγή» πληροφοριών, στο οποίο καταφεύγουμε πολλές φορές είτε για να ψυχαγωγηθούμε ή για να απαντήσουμε σε διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν στη καθημερινότητα.

Στην Αμερική αντίθετα περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ως κύρια πηγή για ειδήσεις από τον χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες. Το 87% των χρηστών online έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μια φορά στο internet, για να κάνουν μια επιστημονική έρευνα.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν internet με πολύ μεγάλες ταχύτητες, πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι το ίδιο αξιόπιστο με την τηλεόραση για πληροφορίες με επιστημονικό περιεχόμενο.

Σε έρευνα που έχει κάνει η Pew Internet και American Life Project σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών του Σαν Φρανσίσκο Exploratorium για τους νεαρούς ενήλικες με ευρυζωνικό internet, διαπιστώνει ότι και εκεί το διαδίκτυο είναι πιο δημοφιλή «πηγή» από την τηλεόραση για επιστημονικά πληροφοριακά θέματα.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 87% των χρηστών του internet έχουν καταφύγει στο διαδίκτυο για να απαντήσουν σε επιστημονικές ερωτήσεις , για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για επιστημονικές ανακαλύψεις ή για να ολοκληρώσουν μια εργασία τους.

ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση