Σε ανακοίνωση της στο πλαίσιο ενημέρωσης των χρηστών του Facebook και του Διαδικτύου γενικότερα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΝΕΟΙ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι θέλουμε να είμαστε δημοφιλείς και κοινωνικοί στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο πανεπιστήμιο και γενικότερα στους χώρους που συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο του διαδικτύου, όπου, για παράδειγμα, το ποιοι είμαστε στο Facebook, αντανακλάται από τους φίλους μας και τα γκρουπ που ανήκουμε.

Θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι και να γνωρίζουμε ότι στο Facebook τίποτα δεν μένει κρυφό. Μπορεί τη μια μέρα να είμαστε σε ένα πάρτυ και κάποιος άγνωστος να τραβήξει μια φωτογραφία μας σε προσωπική στιγμή και την επόμενη μέρα να την δούμε αναρτημένη στο Facebook. Πρέπει ακόμα να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ψάξει κάποιος σε μια μηχανή αναζήτησης το όνομά μας και να δει τα στοιχεία μας από το Facebook. Οι φωτογραφίες μας και τα βίντεο μας είναι εκτεθειμένα με δημόσιους συνδέσμους όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση και έχει τη δυνατότητα να κάνει κακόβουλη χρήση…

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση