Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ResearchGATE αντλεί έμπνευση από το Facebook για να επιτρέψει σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με συναδέλφους τους.

Η πρώτη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία Web 2.0 για ερευνητές επιτρέπει στα μέλη της να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τα ερευνητικά τους έργα, να αναζητήσουν ανθρώπους και έρευνες που τους ενδιαφέρουν, να βρουν συνεργάτες και να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους. της εργασίας τους.

Το ResearchGATE, μια πρωτοβουλία Αμερικανών και Γερμανών ακαδημαϊκών, προσφέρει επίσης μια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης που στο Medline και άλλες μεγάλεις βάσεις που περιλαμβάνουν πάνω από 30 εκατομμύρια επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Στους πέντε μήνες λειτουργίας της η υπηρεσία έχει ήδη δικτυώσει πάνω από 14.000 ερευνητές από 21 χώρες. Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των μελών προέρχονται από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της υπηρεσίας Αλεξάντερ φον Φράιχολντ-Χίνεκεν, η ResearchGATE είναι σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επιστημονικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση