Tη διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και τη διάθεση της νέας έκδοσης του Windows Live, της πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών για την επικοινωνία στο διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας.

Οι συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN, TechBeta και TechNet μπορούν από σήμερα να «κατεβάσουν» τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 και να γνωρίσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας www.Microsoft.com/windows7 από τις 9 Ιανουαρίου για όσους καταναλωτές επιθυμούν να τη δοκιμάσουν.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε και την παγκόσμια διάθεση της σουίτας Windows Live, που προσφέρει αποτελεσματικότερη οργάνωση στο διαδίκτυο, μέσω ενός διαδικτυακού τόπου και ενός λογαριασμού (username & password). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Windows Live ? στο οποίο περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερα δημοφιλές Windows Live Messenger ? με το Windows Live Mail και το Windows Live Photo Gallery, συνεργάζεται με πάνω από 50 από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες.

O Steve Ballmer ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με τις ακόλουθες εταιρίες:

? DELL: To Φεβρουάριο, η Dell θα ενσωματώσει τις εφαρμογές Windows Live Essentials και Live Search στην πλειοψηφία των PC που διατίθενται για προσωπική χρήση αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως, προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της, για καλύτερη επικοινωνία και οργάνωση του υλικού τους.

? Facebook: Μέσα στους προσεχείς μήνες, οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται το υλικό που «ανεβάζουν» ? μεταξύ άλλων και φωτογραφιών ? και μέσω του Windows Live.

? Verizon Wireless: Με τη σύναψη πενταετούς συνεργασίας που καλύπτει τη διαφήμιση και την αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου, οι συνδρομητές της Verizon Wireless στις ΗΠΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Live Search για να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις και την αγορά, πρόσβασης σε χάρτες και οδηγίες αλλά και απόκτησης ringtones και επιπλέον διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών για κινητά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μαζί με τον Internet Explorer 8, ο οποίος θα διατεθεί σύντομα στην αγορά, το Windows Live διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις συχνότερες δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο (αναζήτηση πληροφοριών, από κοινού χρήση αρχείων, επίσκεψη αγαπημένων sites). Το Windows Live είναι ήδη διαθέσιμο στο www.windowslive.com/explore και μέσω του Microsoft Update για τους ήδη υπάρχοντες χρήστες. 

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση