Συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ραδιόφωνο του Σκάι και το δημοσιογράφο κ. Α.Πορτοσάλτε.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Έχω μια τελευταία ερώτηση που είναι παρατήρηση μιας εργαζόμενης μαχίμου εκπαιδευτικού.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Μάλιστα.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Λέει, όταν τα παιδιά στο σπίτι τους, στον ελεύθερο χρόνο τους είναι διαρκώς μπροστά στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή είναι δυνατόν εμένα την καθηγήτριά τους να μ? ακούν επί 45 λεπτά να τους μονολογώ μέσα στην τάξη κοιτάζοντας με απλώς;

Μία χώρα, η οποία 28 χρόνια είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μήπως θα μπορέσει ποτέ να βάλει έναν υπολογιστή σε κάθε μαθητή και να αλλάξει τον τρόπο εκπαίδευσης; Θα μπορέσει να το καταφέρει κ. Στυλιανίδη, τι νομίζετε;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Το πρόγραμμά μας είναι σε εξέλιξη κ. Πορτοσάλτε. Ήδη έχουμε πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε σε κάθε μαθητή, φτωχό ή πλούσιο, να αντιστοιχεί δωρεάν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο στόχος είναι αυτά τα εργαλεία που μπορεί να οδηγήσουν στο έγκλημα, θα μεταβληθούν σε εργαλεία που θα οδηγήσουν στην ποιοτική γνώση και στην πραγματική παιδεία.

Το επόμενο διάστημα περιμένετε να ανακοινωθούν αυτές μας οι πολιτικές και τα αποτελέσματά τους, όχι οι διακηρύξεις, τα αποτελέσματα κυρίως. Ήδη αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Παιδείας έχουν γίνει δύο πολύ επιμελημένες δουλειές, έχουν στηθεί εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα σχολεία, έχουμε το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό διαδίκτυο στη χώρα, το Ηλεκτρονικό Σχολικό Διαδίκτυο και επίσης έχουμε οικοδομήσει και το ασφαλές διαδίκτυο, εκτρέποντας αν θέλετε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από κακούς τόπους του διαδικτύου, όταν χρησιμοποιούν το server του Υπουργείου.

Αυτή η προσπάθεια για νέες τεχνολογίες αξιοποιείται με στόχο τα παιδιά να μην εγκλωβίζονται στο κακό, αλλά να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για το καλό. Γιατί πιστεύουμε ότι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί απλά να δίνει κενές γνώσεις ή να καλλιεργεί τις δεξιότητες, θα πρέπει να μπορεί να μεταλαμπαδεύει αρχές και αξίες με το πιο μοντέρνο τρόπο που μιλάει στη σημερινή πραγματικότητα.
Πηγή: ana-mpa.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση