Σε εικόνα κοινωνικής ανάφλεξης παραπέμπει ο «χείμαρρος» οργής και διαμαρτυρίας στο Διαδίκτυο για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Ξεπερνούν συγκεντρωτικά -έως το μεσημέρι της Δευτέρας- τα 100.000 μέλη οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο διαδικτυακό χώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ζητώντας δικαίωση για τον Αλέξη. Κατακραυγή στα blogs, ντροπή, οργή, διαμαρτυρία.

Αποτυπώνοντας το κλίμα γενικευμένης αναταραχής, οι ομάδες του Facebook κατακλύζονται από σχόλια που ζητούν την καταδίκη του αστυνομικού του ΑΤ Εξαρχείων και καταγγέλλουν συνολικές ευθύνες αστυνομίας και κυβέρνησης.

Στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον οκτώ ομάδες με σχόλια, την τρέχουσα ειδησεογραφία ελληνικών και ξένων μέσων για την τραγωδία και τα επεισόδια στην Αθήνα, καθώς και με πληροφορίες για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Γίνεται διάλογος σε πρωτοφανή κλίμακα για τις ευθύνες της αστυνομίας, καθώς και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις πορείες. Σχόλια αφήνουν ομογενείς, καθώς και ξένοι πολίτες.

«Δεν θα ευχηθώ καλό ταξίδι, αλλά θα ζητήσω συγγνώμη. Συγγνώμη που σε απογοητεύσαμε. Συγνώμη. Συγχώρεσέ μας και βοήθησέ μας να βάλουμε ένα τέλος» είναι ένα από τα -ήπια- μηνύματα που γράφονται για τον μικρό Αλέξη.

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν για τον Αλέξη ζητούν στη μνήμη του να γίνει μαύρο το φόντο του προφίλ κάθε χρήστη…

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση