Το Εθνικό Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης και Οικογένειας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την 13η ετήσια έκθεση για τα βιντεοπαιχνίδια, προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά τους.

Το ινστιτούτο έχει στο παρελθόν ζητήσει από τις εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικότερου συστήματος αξιολόγησης της καταλληλότητας κάθε παιχνιδιού, ώστε να αποφεύγεται η αγορά ακατάλληλων παιχνιδιών από μικρές ηλικίες.

Στη φετινή έκθεση, αναφέρει τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους εμπόρους λιανικής, ενώ εστιάζει στον τρόπο που οι γονείς μπορούν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από παιχνίδια που παρουσιάζουν μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εικόνα του σεξ, της βίας και των ναρκωτικών. «Παρά το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια έχουν ειδική σήμανση και ότι οι έμποροι λιανικής φροντίζουν για την τήρηση τους, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί έφηβοι που παίζουν παιχνίδια για ενήλικες» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Ντέιβιντ Γουόλς…

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση