>

O διαγωνισμός Dartanian είναι μια πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και δημιουργήθηκε από την «Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (www.dart.gov.gr ), με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων χρηστών του Διαδικτύου και των γονέων τους στα νέα μέσα. Η Ομάδα έχει ακόμα τη σύντομη ονομασία D.A.R.T. (Digital Awareness & Response to Threats).

Ο Dartanian είναι ένας πρωτότυπος Διαδικτυακός διαγωνισμός – παιχνίδι γνώσεων σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας. Βασίζεται στα «παθήματα – μαθήματα» μιας ελληνικής οικογένειας , η οποία «σερφάροντας» στο internet ανακαλύπτει τους κινδύνους που παραμονεύουν και μαθαίνει να τους αντιμετωπίζει! Βοήθησε την οικογένεια να αποφύγει τους κινδύνους, απαντώντας σε ερωτήσεις για την ψηφιακή ασφάλεια, γρήγορα και σωστά και κέρδισε μεγάλα χρηματικά έπαθλα!!

Στόχος του διαγωνισμού Dartanian είναι η εκπαίδευση των νέων και των οικογενειών τους σε βασικά θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας, καθώς και η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Η προσπάθεια έχει ακόμη ως στόχο να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο γρήγορο Διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ισότιμα και να απολαύσουν με ασφάλεια τα οφέλη της Ψηφιακής Ελλάδας!
Πηγή



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση