>

Η χρήση του ίδιου κωδικού για πολλές διαφορετικές υπηρεσίες στο Ίντερνετ ισοδυναμεί με τη χρήση του ίδιου κλειδιού για το σπίτι, το αυτοκίνητο και το χρηματοκιβώτιο.

Αν και η χρήση ενός κοινού κωδικού ασφαλείας είναι το ζητούμενο κάθε επιτήδειου στο Διαδίκτυο αφού χωρίς πολύ κόπο θα μπορεί να έχει πρόσβαση όλα τα ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη, περίπου οι μισοί χρήστες που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν ένα κοινό κωδικό για όλους τους λογαριασμούς τους στο Ίντερνετ.

Την ίδια ώρα, 88% των 800 ερωτηθέντων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αναγνώρισαν ότι η προσωπική ανευθυνότητα είναι η κύρια αιτία υποκλοπής προσωπικών στοιχείων και εξαπάτησης. Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα συμπεράσματα συνιστούν ότι πολλοί χρήστες δεν αντιλαμβάνονται την αυξανόμενη απειλή του οργανωμένου εγκλήματος στο Διαδίκτυο.

«Επικρατεί μεγάλη σύγχυση, πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντάισον, στέλεχος της εταιρείας που πραγματοποίησε την έρευνα. «Οι χρήστες φαίνεται να εθελοτυφλούν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, θεωρώντας ότι αφού δεν έχει συμβεί κάτι σχετικό σε γνωστούς τους, δεν θα συμβεί ούτε στους ίδιους».

Ο Ντάισον είπε ότι το πρόβλημα με τη χρήση ίδιου κωδικού είναι ότι ο χάκερ που θα εισβάλει σε ένα λογαριασμό δεν θα παιδευτεί καθόλου να εισβάλει σε όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς του χρήστη. Πολλοί χρήστες κάνουν χρήση του ίδιου κωδικού ώστε να μη χρειάζεται να θυμούνται πολλούς διαφορετικούς, ενώ 70% των Βρετανών ερωτηθέντων και 49% των Αμερικανών δεν γράφουν πουθενά τους κωδικούς τους.

Μόνο 7% των ερωτηθέντων είπαν ότι αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους, ή χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό μετατροπής κωδικών. Το δείγμα της έρευνας περιελάμβανε ανθρώπους με υπολογιστή στο σπίτι, ευρυζωνική σύνδεση, και που συνδέονται στο Ίντερνετ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για χρήση εκτός της ανάγνωσης email.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_17/04/2008_229753 με πληροφορίες Associated Press



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση