>

Hμερομηνία : 25-09-08

Νέα έρευνα του Ινστιτούτο Pew στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν σε γενικές γραμμές μικτά αισθήματα για την αύξηση χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του Διαδικτύου τα τελευταία χρόνια.

Στη δημοσκόπηση μεταξύ 2.134 ενηλίκων, το 80% όσων χρησιμοποιούσαν e-mail, Ίντερνετ και ήταν κάτοχοι τηλεφώνων δήλωσαν ότι οι τεχνολογίες αυτές βελτίωσαν τον τρόπο δουλειάς τους και προσέφεραν νέα εργαλεία για να ελέγξουν το φόρτο εργασίας.

Όμως, 46% δήλωσε επίσης ότι οι συσκευές αυτές αυξάνουν τις απαιτήσεις σε ότι αφορά τα ωράρια ενώ 49% δήλωσε ότι γίνεται πλέον δυσκολότερο να μην ασχοληθούν με τη δουλειά σε ώρες εκτός γραφείου. Μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ελέγχουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία το σαββατοκύριακο, ενώ 22% δήλωσε ότι «ρίχνει μια ματιά» στα email της δουλειάς όταν βρίσκεται εκτός γραφείου.

Η τάση αυτή συμβαδίζει με την ανάπτυξη των συσκευών BlackBerry, αναφέρει η έρευνα, αφού το 40% όσων είναι κάτοχοι των συσκευών αυτών, ελέγχουν πολύ συχνά την εργασιακή αλληλογραφία όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο, ενώ 25% αυτών ελέγχει την ηλεκτρονική του αλληλογραφία ακόμη και στις διακοπές.

Η δυνατότητα ελέγχου των email εκτός δουλειάς θεωρείται μάλιστα πολύ σημαντικό στοιχείο για όσους βγάζουν περισσότερα από 75.000 δολάρια το χρόνο, σε σχέση με τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ τέλος, οι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες τείνουν να ελέγχουν συχνότερα την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία σε σχέση με όσους εργάζονται για πιο μικρές εταιρείες.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από Associated Press



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση