>Πηγή: digitalnews

Ημερμομηνία καταχώρησης: May 22 2008 at 04:17:35 PM

Ιατρικά δεδομένα – Google Health Beta
https://www.google.com/health/

Η Google κυκλοφόρησε μία νέα φιλόδοξη εφαρμογή που σκοπεύει να δώσει στους χρήστες ένα κεντρικό online χώρο για να αποθηκεύουν τα ιατρικά τους δεδομένα και να τα μοιράζονται με ιατρικούς φορείς. Το Google Health Beta μπορεί να δημιουργήσει προφίλ χρήστη που θα περιλαμβάνει ιατρικές πληροφορίες όπως η τρέχουσα ιατρική κατάσταση, οι αλλεργίες και η φαρμακολογία που κάποιος πιθανόν λαμβάνει. Η αντιπρόεδρος της Google Marissa Mayer αναφέρει «Το Google Health αναφέρεται στην διαδικασία καταγραφής των ιατρικών δεδομένων από το γραφείο του γιατρού, τους εργαστηριακούς ελέγχους και τα ληφθέντα φάρμακα, ώστε να δίνουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία ενός ατόμου».

Η Google είναι μία από τις εταιρίες που προσπαθεί να «δημοκρατικοποιήσει» την υγεία επιτρέποντας στους χρήστες της υπηρεσίας να έχουν πλήρη έλεγχο στα προσωπικά τους ιατρικά δεδομένα. Στον χώρο της υγείας προσπαθεί να μπει και η Microsoft καθώς και η AOL ο συνιδρυτής της οποίας δημιούργησε το WebMD and Revolution Health Group.

Φυσικά εγείρονται ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων, στα οποία η Google απαντάει ότι θα χρησιμοποιήσει πιο ασφαλής servers από ότι συνήθως χρησιμοποιεί για τις υπόλοιπες υπηρεσίες καθώς και ότι ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει ποιοι θα μπορούν να δουν τα προσωπικά ιατρικά του δεδομένα.



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

«