Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σστο www.alfavita.gr
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε τη χαρά να σας πληροφορήσουμε ότι το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας δημιούργησε διαδικτυακή Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση. Πιστεύοντας ότι καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό στο χώρο της παρουσίας της ελληνικής στο διαδίκτυο, παρακαλούμε να προβάλετε, με όποιο τρόπο εσείς κρίνετε, το συγκεκριμένο έργο στη σελίδα σας.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του έργου:

H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα. Παρέχει μια σειρά ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Τα περιεχόμενά της υποστηρίζουν τους εξής βασικούς τομείς:

α. Νέα ελληνική γλώσσα (θεωρία και διδασκαλία)

β. Μεσαιωνική ελληνική γλώσσα

γ. Αρχαία ελληνική γλώσσα

δ. Ελληνική λογοτεχνία και λογοτεχνική μετάφραση

Παρέχεται ακόμη ενημέρωση σχετικά με τρέχουσες εξελίξεις και γεγονότα, όπως επιμορφώσεις, συνέδρια, ημερίδες, δημοσιεύσεις, που έχουν ως αντικείμενό τους ζητήματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα, την ελληνική λογοτεχνία και τη διδασκαλία τους, αλλά και ζητήματα εκπαιδευτικής φύσης.

Η ηλεκτρονική δ/νση της Πύλης είναι η ακόλουθη:

http://www.greek-language.gr

Με εκτίμηση

Για το ΚΕΓ

Δημήτρης ΚουτσογιάννηςΘα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση