Πηγή:Τα Νέα

Ημερμομηνία καταχώρησης: 5-2-2008

Το γρήγορο ΄Ιντερνετ μπήκε για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων
Η χρήση του Διαδικτύου από τους Έλληνες αυξήθηκε κατά 70% την τελευταία τριετία! Τέσσερις στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν πλέον ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένας στους τρεις έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, όταν το 2004 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 19,7%.
Τα στοιχεία αυτά, που προκύπτουν από έρευνα της ΕΣΥΕ για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής, επικαλέστηκαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας για να τονίσουν την αναγκαιότητα επέκτασης της χρήσης υπολογιστών στα σχολεία. Εξάλλου, 8 στα 10 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών χρησιμοποίησαν το Ίντερνετ το πρώτο τρίμηνο του περασμένου χρόνου! Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι υπουργοί, η διείσδυση του γρήγορου Ιnternet αγγίζει σήμερα το 10% του πληθυσμού από μόλις 0,1% το 2004, ενώ από το πρώτο τρίμηνο του 2004 έως το πρώτο του 2007 οι πολίτες που χρησιμοποιούν υπολογιστές αυξήθηκαν κατά 53%. Ειδικότερα, από το 26,2% του πληθυσμού στις αρχές του 2004, έφτασε το 40,2% στις αρχές του 2007. Την ίδια περίοδο, η πρόσβαση των πολιτών στο Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 70% και σήμερα πλέον αγγίζει το 33,4%, ενώ το 2004 ήταν μόλις 19,7%, δηλαδή λιγότεροι από ένας στους πέντε.
Σε 1.017.000 έφτασαν οι συνδέσεις του γρήγορου Ίντερνετ (ΑDSL) στα τέλη του 2007 έναντι μόλις 488.000 στα τέλη του 2006. Η διείσδυση του ΑDSL στον πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο τέλος της περασμένης χρονιάς έφτανε το 9%, ενώ οι συνδέσεις που έγιναν μέσω ιδιωτικών εναλλακτικών παρόχων (πλην ΟΤΕ) ξεπέρασαν τις 300.000.

Μαθητικός διαγωνισμός
Χθες, πάντως, οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας ανακοίνωσαν τη διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με το χαρακτηριστικό τίτλο «Ξεμπλόγκαρε» που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Στόχος είναι να κινητοποιηθούν οι μαθητές κάθε βαθμίδας να μάθουν να αξιοποιούν τα νέα μέσα, το web2.0 και κυρίως να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια, τα λεγόμενα blogs, με εργαλεία που είναι ελεύθερα διαθέσιμα και δωρεάν. Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία blogs από μαθητή ή ομάδα μαθητών, με ανάπτυξη τεσσάρων ενοτήτων: Το σχολείο σου, η πόλη σου ή το χωριό σου, το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός της περιοχής που ζεις και η Ψηφιακή Ελλάδα. Τα έξι καλύτερα blogs- δυο Δημοτικού, δυο Γυμνασίου και δυο Λυκείου- θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα. Ο διαγωνισμός ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση