ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα παραδοσικά παιχνίδια είναι πάντοτε επίκαιρα στο νηπιαγωγείο, ακόμα περισσότερο τώρα που ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος και μπορούμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο έξω στην αυλή. Επίσης μπορούν να προσφέρουν και μια απασχόληση τόσο για τη γιορτή του καλοκαιριού όσο και για τα παιχνίδια γνωριμίας τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

 » περισσότερα

Κατασκευές από τα αποτυπώματα των παιδιών

Κάτι που αγαπούν πολύ τα παιδιά είναι οι κατασκευές από τα αποτυπώματά τους. Παρακάτω σας παραθέτω το σύνδεσμο όπου μπορείτε να πάρετε ένα σωρό ιδέες:

χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα αποτυπώματα των παιδιών

 

 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Φέτος, θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας λίγο διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι είπαμε να φτιάξουμε με τη βοήθεια των παιδιών οικολογικά στολίδια από αλάτι, νερό και αλεύρι.

Και πως το κάνουμε;

Πολύ απλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.

Υλικά:

Χριστουγεννιάτικο θεατρικό

Φέτος στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου θα ανεβάσουμε με τα παιδιά το παραμύθι:

Υπόθεση

Χριστούγεννα, η γιορτή της αγάπης… Όχι όμως και για τα γλυκοστρατόπεδα των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για πόλεμο! Οι στρατοί τους παρατάσσονται, οι αρχηγοί τους βγαίνουν

 » περισσότερα

Τα Χριστούγεννα έρχονται……

Έρχονται τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών….. και για ακόμα μια χρονιά όλοι θα βάλουμε τα γιορτινά μας, θα φτιάξουμε τις πιο όμορφες κατασκευές με πολλή χρυσόσκονη και θα ετοιμάσουμε τη χριστουγεννιάτικη μας γιορτούλα, όπου οι γονείς θα μπορέσουν να θαυμάσουν τα μικρά τους.

Φυσικά θα

 » περισσότερα