Σύνδεσμοι

Αναζήτηση

Γνωριμία με το βιβλίο της Λογοτεχνίας

19 Σεπτεμβρίου 2017 από και με ετικέτα

Κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με το βιβλίο της Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου, επιλέξαμε τίτλους κειμένων από τα Περιεχόμενα του βιβλίου και γράψαμε τις δικές μας ιστορίες:

                                          Ο σπασμένος πίνακας

painting

Μια ηλιόλουστη μέρα ο παππούς και το εγγονάκι ξεκίνησαν για να πάνε στο πάρκο. Αλλά έπρεπε να περπατήσουν έναν δρόμο 100 μέτρων. Καθώς πηγαίνανε, πέρασαν μπροστά από ένα μαγαζί που πουλούσε πίνακες ζωγραφικής. Ο  παππούς είδε έναν πίνακα που απεικόνιζε το ηλιοβασίλεμα. Τότε, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον αγόρασε. Μετά ήθελε να πάει στο σπίτι του, για να τον κρεμάσει. Όμως το εγγονάκι του, που αλλιώς το αποκαλούσαν “το ξανθό παιδί“, ανυπομονούσε να πάει στο πάρκο, οπότε ο παππούς αναγκάστηκε να το συνοδέψει. Το ξανθό παιδί συνάντησε στο πάρκο τον φίλο του τον Κωνσταντή και αποφάσισαν να παίξουν βόλεϊ. Ο Κωνσταντής πέταξε με δύναμη την μπάλα πάνω στον πίνακα του παππού. Και τον διέλυσε.

Ιορδάνης, Ιάσων, Μανόλης, Βασίλης Α1

                                                     

                                                       Ο χορός

dancing

Μια φορά κι έναν καιρό, καθώς ήμουν μέσα στο σπίτι, άκουγα θαλασσινά τραγούδια. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ότι τα τζιτζίκια στήσαν τον χορό κάτω στης μαργαρίτας τ΄αλωνάκι. Εκεί πέρα ήταν πολλοί γνωστοί. Τα φαντάσματα, η Νινέτ, οι πιτσιρίκοι. Τραγουδιστής ήταν ο Κρητικός. Και συνεχίσαν τον χορό.

Όλγα, Αλεξάνδρα, Δημήτρης, Μάνος, Διαμαντής Α1

 

                                               Το οδοιπορικό

harbour

Μια μέρα στην Παναγιά τη Σαλονικιά το ξανθό παιδί, ο Κωνσταντής, συνάντησε το παιδί με τα σπίρτα και αποφάσισαν να κάνουν ένα οδοιπορικό στην Ινδία. Έκλεισαν εισιτήρια για να πάνε με πλοίο, αλλά έπρεπε να πάνε στην Αθήνα, για να επιβιβαστούν στο πλοίο. Έτσι, κοιτώντας την Αθήνα, βρήκαν το λιμάνι.

Χρύσα, Θεοδώρα, Ιορδάνης, Χρήστος, Ιωσήφ Α1

 

                                          Ο χορός των τζιτζικιών

tzitzikia

Χθες το πρωί με τη δροσιά πήγα να περπατήσω στο δάσος. Πίσω από τα φύλλα διαπίστωσα ότι τζιτζίκια στήσαν τον χορό και άκουγαν θαλασσινά τραγούδια. Έλεγαν πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Νικολέτα, Εύη, Ηλιάνα, Στέργιος, Σταμάτης, Χρήστος Α1

Κατηγορία Λογοτεχνία Α | 29 Σχόλια »



29 σχόλια προς “Γνωριμία με το βιβλίο της Λογοτεχνίας”

  1.   ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ είπε:

    ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

  2.   Νικολέτα Λαζαρίδη είπε:

    ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!