Σύνδεσμοι

Αναζήτηση

Το πιο γλυκό ψωμί, Λαϊκό παραμύθι

28 Φεβρουαρίου 2015 από και με ετικέτα ,

Ο ανορεκτικός δράκος

Ο ανορεκτικός δράκος

Έγραψα μία παραλλαγή του παραμυθιού “Το πιο γλυκό ψωμί”, με πρωταγωνιστή έναν ανορεκτικό δράκο. Βαγγέλης, Α2.

Ο ΑΝΟΡΕΚΤΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Κάποτε σε μια σπηλιά ζούσε ένας Δράκος μαζί με την οικογένειά του, τον μπαμπά Δράκο, τη μαμά Δράκαινα και τα αδέλφια του, τα μωρά δρακάκια. Κάθε μέρα πήγαιναν οικογενειακώς σε διάφορα χωριά, τα τρομοκρατούσαν με τις φωτιές που έβγαζαν από τα στόματά τους και έκλεβαν τις σοδειές τους. Ο Δράκος είχε να φάει από τις κλεμμένες σοδειές των χωρικών πάνω από ενάμιση χρόνο και η οικογένειά του άρχισε να ανησυχεί, γι’ αυτό κάλεσαν έναν χωρικό και του είπαν ότι, άμα κάνει καλά τον γιο τους, δε θα έκαιγαν το χωριό του και  δε θα το έκλεβαν. Αυτός συμφώνησε. Εκείνος τότε πήγε να βρει τον Δράκο και όταν τον βρήκε, του ζήτησε να έρθει μαζί του για τρεις ημέρες και να κάνει ό,τι του λέει για να του γιατρέψει την ανορεξία και ο Δράκος συμφώνησε.

Μόλις φτάσαν στο σπίτι του χωρικού, ο χωρικός είπε στον Δράκο να πάρει την τσουγκράνα, τους σπόρους, το ποτιστήρι και το μαγικό λίπασμα. Ο χωρικός πήγε τον Δράκο αμέσως στα χωράφια του και του είπε ότι πρέπει να τσουγκρανίσει όλα του τα χωράφια. Του Δράκου του φάνηκε πολύ βαρετό, όμως σκέφτηκε τη συμφωνία που έκανε με τον χωρικό, ότι έπρεπε να κάνει ό,τι του λέει. Έτσι και αυτός τσουγκράνισε όλα τα χωράφια του χωρικού μέχρι το βράδυ. Μετά πήγαν να κοιμηθούν στο σπίτι του χωρικού, γιατί ο Δράκος είχε κουραστεί πάρα πολύ.

Την επόμενη μέρα ο χωρικός σήκωσε τον Δράκο από τις πέντε τα χαράματα και του είπε να πάει να φυτέψει τα χωράφια. Έτσι και έγινε. Κατά το μεσημέρι ο Δράκος γύρισε στο σπίτι του χωρικού και του είπε ότι τελείωσε.Ο χωρικός κατευθείαν του είπε αφού τελείωσε να πάει να ποτίσει τα χωράφια και ο Δράκος τι να κάνει, πήγε. Το βράδυ ο Δράκος γύρισε ιδρωμένος κι έπεσε στο κρεβάτι χωρίς να πει τίποτα στον χωρικό.

Τo επόμενo πρωί, ο χωρικός πάλι σήκωσε τον Δράκο στις πέντε τα χαράματα και του είπε να βάλει το μαγικό λίπασμα. Αμέσως ο Δράκος το πήρε με τη σκέψη ότι ήταν η τελευταία μέρα. Μόλις τελείωσε ο Δράκος με το μαγικό λίπασμα, δεν πίστευε στα μάτια του, γιατί έβλεπε όλα τα φυτά να μεγαλώνουν μπροστά στα μάτια του! Σε λίγο κατέβηκε και ο χωρικός και είπε στον Δράκο να κόψουν τα φυτά. Κατά το βραδάκι ο Δράκος και ο χωρικός γύρισαν σπίτι και για έναν περίεργο λόγο ο Δράκος άρχισε να πεινάει και το είπε στον χωρικό και ο χωρικός του απάντησε ότι θα έφτιαχνε μια ωραία σαλάτα για να την απολαύσουν και οι δύο. Μόλις τελείωσε ο χωρικός με τη σαλάτα και την ακούμπησε λίγο στο τραπέζι, ο Δράκος όρμηξε πάνω της σαν να ήταν κανένα θήραμα και την έφαγε όλη. Μόλις τελείωσε, πήγε στο κρεβάτι να ξαπλώσει, αλλά πριν κοιμηθεί ρώτησε τον χωρικό πώς τα κατάφερε και τον γιάτρεψε και αυτός του απάντησε ότι δεν τον γιάτρεψε αυτός, αλλά γιατρεύτηκε μόνος του με τον ιδρώτα που έριξε για να καλλιεργήσει τα φυτά.

Την άλλη μέρα ο Δράκος αποχαιρέτησε τον χωρικό και του είπε ότι από δω και πέρα δε θα τρομοκρατεί χωριά για να φάει, αλλά ότι θα καλλιεργεί μαζί με την οικογένειά του τα δικά τους λαχανικά. Μόλις έφτασε σπίτι του είπε τα πάντα στην οικογένειά του για την εμπειρία του και ότι αποφάσισε ότι θα καλλιεργούν για να τραφούν. Αυτή η ιδέα άρεσε πολύ στην οικογένεια του Δράκου και από τότε καλλιεργούν μόνοι τους τα δικά τους λαχανικά που τυχαίνει να είναι και τα καλύτερα!                        Βαγγέλης, Α2

 

 

 

Κατηγορία Λογοτεχνία Α | 29 Σχόλια »



Τα σχόλια είναι κλειστά.