Όταν τον περασμένο Μάιο είχαμε τη χαρά να προσκαλέσουμε στο σχολείο μας μέλη της ελληνικής ΜΚΟ «Γιατροί Καρδιάς» για να μας μιλήσουν για τη δράση τους, σκεφτήκαμε πως ο καταλληλότερος τρόπος για να τους υποδεχθούμε θα ήταν μια εκδήλωση έμπρακτης υποστήριξης του έργου τους. Γρήγορα συγκεντρώθηκαν φάρμακα από τη σχολική μας κοινότητα, τα οποία οι μαθητές μας παρέδωσαν στα μέλη της Οργάνωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο σχολείο.

Αυτόν τον Δεκέμβριο η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» μας επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη: φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την επίδοση των φαρμάκων που τους παραδώσαμε σε απομακρυσμένη κοινότητα της Νιγηρίας κατά την τελευταία τους αποστολή εκεί (26.11.18 – 04.12.18). Κατά τη διάρκεια της αποστολής αυτής εγκαινιάστηκε κέντρο υγείας και πηγάδι, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες περίπου 20.000 ατόμων που ζουν στις τριγύρω απομονωμένες περιοχές.

Φάρμακα σταλμένα από τα παιδιά μας σε άλλα παιδιά, λιγότερο προνομιούχα, σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη μας. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να βιώσουμε το ουσιαστικό μήνυμα των ημερών που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε σε λίγο καιρό, ένα μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς. Παιδιά, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, ευχαριστούμε τους «Γιατρούς Καρδιάς» για την επικοινωνία και την αποστολή του υλικού, τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους!