Στο μάθημα της Λογοτεχνίας της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο της διδασκαλίας ολόκληρου λογοτεχνικού έργου διαβάσαμε  το βιβλίο «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση. Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, µια κοπέλα που καθηµερινά ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της µέσα σ’ ένα διάφανο δάσος από ανθισµένες κερασιές, ένας ηλικιωµένος µε το κανονάκι του, ένα βουβό κορίτσι που όµως τραγουδάει θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Δρόσο στην ανεύρεση της αδερφής του και της αλήθειας. Και ίσως περισσότερο απ’ όλους θα βοηθήσει ο Άριελ, το αιθέριο πνεύµα από την Τρικυµία του Σαίξπηρ· αφού όταν ζεις σ’ ένα θέατρο, η ζωή, τελικά, µπορεί να παίρνει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και Β4, εμπνευσμένοι από την ιστορία του Δρόσου και της Αρετής, σχεδίασαν και δημιούργησαν τις ψηφιακές τους αφηγήσεις με τις ζωγραφιές τους ή εικόνες από το διαδίκτυο, την ηχογραφημένη αφήγηση και την κατάλληλη μουσική επένδυση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κιτσάτη Μαρία